Набављени аутомобили у оквиру пројекта ЕУ “Брига о старима“

Локалним самоуправама из Браничевског округа које су обухваћене европским пројектом старања о старим лицима у Великом Градишту уручена су четири аутомобила марке „Дачија“ чија укупна вредност износи око 3,2 милиона динара.
Општина Велико Градиште, у партнерству са градом Пожаревац и општинама Голубац и Мало Црниће, реализује пројекат „Брига о старима – узвраћање услуга“, Драган Милић председник ове подунавске комуне. Пројекат који је почео 3. фебруара ове године и траје до 2. фебруара 2015. године, навео је Милић, финансира се у оквиру Програма Европске уније „Exchange 4”. Вредност је 142.066 евра, од чега Европска Унија донира 127.859 евра, а остатак се финансира из буџета Општине Велико Градиште. Циљ је да се упостави дугорочна услуга помоћи у кући за стара лица на територији свих партнера укључених у пројекат.

Један од сегмената пројекта је набавка четири аутомобила. Општина Велико Градиште добила један аутомобил чија вредност износи 800.000 динара. Такође, у плану је и набавка пет бицикала, промотивних сетова, биће сертификовано 30 геронтодомаћица, које ће се ангажовати на период од четири месеца, а касније се планира са увођењем редовне услуге за стара лица. На овај начин општина Велико Градиште жели да буде на услузи што више старих људи, изјавио је Милић.

image_pdfimage_print