Имплементација пројеката у оквиру програма прекограничне сарадње

Општина Велико Градиште је у среду, 05. марта, одржала радни састанак са представницима округа Karaš Severin са којима имплеметира два пројекта: пројекат „Студије за подизање заштите обале мочварног подручја Дивици-Појејена“ и пројекат „Успостављање саобраћајне линије Дунавом између Нове Молдаве и Усија“.


Реч је пројектима који, осим што имају навећу финансијску вредност у оквиру програма прекограничне сарадње Румунија-Србија, имају изузетан економски значај који је потврђен тиме да су сагласности и подршку дале Влада Румуније и Влада Републике Србије које су тим поводом потписале Споразум о реактивирању граничних прелаза Нова Молдава и Усије. Вредност пројекта заштите обале мочварног подручја износи 692.991,00 евра, с буџетом општине Велико Градиште од 153.000,00 евра, док је за обнављање граничног прелаза опредељено 2.352.674,00 евра од чега из бужета општине 440.769,00 евра.

Састанку су, поред представника општине Велико Градиште које је предводио председник општине Драган Милић, присуствовали и представници општина Голубац и Нова Молдава, предвођени председницима општина, Mateom Lupuom и Зораном Пајкићем као и представници округа Караш Северин предвођени менаџером Naidanom Viktorom.

image_pdfimage_print