“Производња меда – извозна шанса браничевског округа“

Вредност пројекта износи 99 хиљада евра, а донатор је Амбасада Краљевине Норвешке. Носилац пројекта је фондација „Business Innovation programs“ из Београда, док су партнери, поред општине Велико Градиште, општине Петровац на Млави, Жагубица, Мало Црниће и Голубац и град Пожаревац, као и петровачко Друштво пчелара „Млава“ и „Медино д.о.о“. Општина Велико Градиште ће пројекат суфинансирати са учешћем од 100.000,00 динара.

Циљ пројекта јесте помоћ у оживљавању руралних подручја у Браничевском округу кроз експанзију производње меда и увођење младих у пчеларство у већој мери чиме би се покренуо свеобухватни социо-економски развој рурални развој.

Пројектом је предвиђено за општину Велико Градиште: Набавка кошница (75 кошница – по 25 за три најбоља пчелара са територије општине и 8 кошница са вештачким-селетованим матицама – по једна за сваког почетника пчелара) и унапређење знања и производних капацитета постојећих произвођача меда и кроз подршку младим почетницима у пчеларству сетом обука, семинара, израдом бизнис планова.

image_pdfimage_print