Председнику општине Велико Градиште признање „Златни мост“ у Бања Луци

Председнику општине Велико Градиште Драгану Милићу уручено је јуче признање “Златни мост“ на 11. међународној конференцији “Дунавског бизнис форума“, одржаној у Бања Луци.

Форум са темама као што су дигитализација, заштита животне средине, рурални туризам, пословна инфраструктура и одрживи развој окупио је неколико стотина учесника из Републике Српске и региона.

Признање “Златни мост“ је додељено председнику општине као награда за регионалну сарадњу и повезивање људи, идеја и тржишта Подуанвског региона.

Директор “Медиа инвента“ Владо Маркановић стиховима је најавио лауреата – општину Велико Градште и Драгана Милића:

“Богатство је у главама људи
Не у оном што лопов покраде
Градиште се на Дунаву буди
Велико је – запошљава младе.

Природа му срећу подарила
Сву лепоту, благо и олује
О идеји ако има крила
Заједнички мудро одлучује.

Слике плове, а Дунав их стиже
Са Драганом пројекти се боре
Са паметним истина је ближе

Када запне тражи одговоре…“

Награду “Златни мост“ су примили и Драгана Сотировски, градоначелница Ниша, Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, Јасминка Палуровић, градоначелница Крушевца, Драшко Станивуковић градоначелник Бања Луке, Марко Шантић из Господарске коморе Федерације БиХ, Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, Лука Петровић, генерални директор ЕП РС, Милутин Ђукановић, председник Одбора директора ЕП ЦГ, Горан Пузовић, генерални директор „Србијаводе“, Мартин Братанич, председникТЕРИС-а и Јавор Радованковић, предузетник из Темишвара (Румунија) и дугогодишњи сарадник и пријатељ општине Велико Градиште.

Поред ових, додељене су и награде „Златна плакета“ и „Лидер одрживог развоја“ за неколико локалних самоуправа и угледних компанија региона.

Овогодишњи “Дунавски бизнис форум“ одржан је у склопу манифестација поводом прославе дана града Бања Лука, а организовали су га град Бања Лука, Градска развојна агенција Бања Лука и Медиа инвент из Новог Сада.