Општина Велико Градиште и Предузеће за путеве Пожаревац потписили уговор о јавно-приватном партнерству

Општинa Велико Градиште и Предузеће за путеве д.о.о Пожаревац данас су свечано потписали уговор о јавно-приватном партнерству без елемената концесије за финансирање, изградњу и одржавање локалне путне инфраструктуре на територији општине Велико Градиште са јавним плаћањем.

Уговор су потписали председник општине Драган Милић и директор Предузећа Милорад Бакаловић у присуству руководства општине и сарадника обеју страна.

“Ово је први уговор на територији Браничевског округа који се потписује за одржавање путне инфраструктуре. Надам се да ће корисници, становници општине Велико Грдиште и други који долазе на територију општине – туристи, транзитни путници и други становници Србије који долазе у ово подручје, бити задовољни пруженим услугама. Ми ћемо се трудити да што пре кренемо у сарадњу са општином и имплементацијом уговора и надам се доброј сарадњи убудуће.“, рекао је директор Бакаловић, захваливши уједно свима на досадашњој сарадњи.

Уговором, укупне  вредности 1.870.597 евра, Предузећу за путеве поверено је одржавање путне инфраструктуре и капитално улагање у наредних 10 година, а осим испуњавања законских обавеза, обезбеђује се континуитет  и квалитет одржавања путне инфраструктуре чиме ће се унапредити и безбедност свих учесника у саобраћају.

“И мени је задовољство што смо данас одрадили једну велику ствар. Захваљујем читавом тиму који је радио на припреми уговора, на изналажењу услова. Општина Велико Градиште има мисију да развија туризам и идемо у добром правцу. Један од највећих проблема, рекао бих, су путеви – да ли је то летње или зимско одржавање, крпљење рупа, равнање, кошење траве.. Ми смо имали до сада добру сарадњу са Предузећем за путеве, али је то било од случаја до случаја, када су добијали на јавним набавкама. Ово је једна друга прича где ће да буде присутна сарадња на више година и она ће да се манифестује квалитетним одржавањем путева – санацијом, реконструкцијом, крпљењем рупа, кошењем путних појасева, насипањем макадамских путева и улица, одржавањем сигнализације итд.“, поручио је преседник Милић.

Он је најавио и да би ове године требало да буде одрађен већи део послова на асфалтирању, пресвлачењу и изградњи нових улица као и осталих поменутих послова што ће допринети квалитетнијем животу како грађанима ове општине тако и туристима који долазе у Велико Градиште и на Сребрно језеро.

image_pdfimage_print