Потписани уговори за стипендије у школској 2021/2022. години

Председник општине Велико Градиште Драган Милић данас је потписао уговоре са студентима са територије општине Велико Градиште којима су додељене стипендије за школску 2021/2022. годину.

“Ово је један од лепших дана када се ми окупљамо – када потписујемо уговоре о стипендирању студената јер ми у општини Велико Градишпте сматрамо да је улагање у образовање, улагање у децу, у младост, најбоља инвестиција. То није трошак, то је инвестиција и то ће кад-тад да нам се врати, и нашој општини и држави у којој живимо, а наравно и вашим породицама.

Председник је овом приликом подсетио и на улагања општине у образовање.

“Сваке године покушавамо да побољшамо услове у нашим школама, што се тиче саме наставе, набавком нових учила, побољшањем самог боравка као што је сређивање наше гимназије где су замењени подови, нови котао у школи у Мајиловцу као и разне друге активности да се деца боље и пријатније осећају у тој средини.“.

Он је напоменуо и да је Велико Градиште једна од ређих општина у којој ни једно дете не чека на упис у дечји вртић и која у вртићу има фискултурну салу за најмлађе. Такође, општина је обезбедила бесплатан превоз за основце, за ученике средње школе који испуњавају услове као и за студенте једном месечно од места студирања до куће и повратак, бесплатан доручак за ђаке који испуњавају услове. Поред тога, општина већ петнаестак година као вид подстицаја додељује и вредне награде најбољим ученицима за освојена прва три места на републичким такмичењима.

“Ту су и стипендије. Сваке године стипендирамо студенте за будућа радна места и струке које су дефицитарне као што су наставници математике, физике, енглеског, немачког, инжењери, архитекте, ту су и медицина, грађевина итд – оно што треба нашим јавним установама, привреди од који сваке године добијемо предлог који анализирамо што се углавном уклопи са нашим идејама. Ове године смо се определили да се додели девет стипендија. Претпрошле године стипендирано је 26 студената, ове је остало њих 13 од којих су неки завршили студије док неки нису испунили критеријуме.“, додао је председник.

Стипендије, у месечном износу од 10.000 динара, за основне студије ове године додељене су Ђурић Катарини, студенту прве године Универзитета у Београду, Архитектонског факултета, студијски програм Архитектура, Марковић Николи, студенту шесте године Универзитета у Београду, Медицинског факултета, студијски програм Медицина, Ђорђевић Јовану, студенту прве године Универзитета у Београду, Фармацеутског факултета, студијски програм Фармација, Живковић Невени, студенту треће године Београдске академије пословних и уметничких стуковних студија, студијски програм Порези и царине, Стокић Јовану, студенту друге године Универзитета у Београду, Факултета спорта и физичког васпитања, студијски програм Физичко васпитање и спорт, Милић Анастазији, студенту прве године Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, студијски програм Заштита животне средине и Јовановић Милени, студенту прве године Универзитета у Београду, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, студијски програм Логопедија.

Стипендије су додељене и студенткињи мастер студија Мирковић Јелени на Факултету медицинских наука Универзитета у Каргујевцу, студијски програм Исхрана и суплементација, као и Милановић Драгану за уписане докторске студије на Пољопривредном факултету, смер Фитомедицина, бившем стипендисти општине на основним студијама.

Са присутним сараднцима, начелницом Општинске управе и руководиоцима Одељења за друштвене делатности и заједничке послове и Одељења за општу управу, председник је добитницима стипендије пожелео да буду добри студенти и добри људи те да стално имају на уму да долазе из Великог Градишта где је лепо живети, из средине коју треба да представљају на адекватан начин тамо где студирају и уједно поручио да им општина, уколико им затреба помоћ, увек стоји на располагању.

image_pdfimage_print