У суботу Отворено првенство Србије у триатлону на Сребрном језеру

Општина Велико Градиште ће у суботу, 29. маја, по други пут, бити домаћин и покровитељ популарне трке под називом Отворено првенство Србије у триатлону 2021 – олимпијска дистанца, у организацији триатлон клуба 11ТРИ из Београда.

Трка се одржава на прелепој стази крај Сребрног језера (код насипа), на два и по километра од Великог Градишта, познатој дестинацији за релаксацију и риболов, а последњу деценију и омиљено место туриста из свих крајева Србије.

Као одлична прилика за промоцију државе као туристичке и спортске дестинације, ова трка није само забава, већ промоција здравог стила живота за целу породицу. Раме уз раме са домаћим и страним првацима покушајте да се такмичите и победите себе.

До сада је пријављено око 170 учесника. Такмичење ће почети у 14,00 часова, на плажи на Сребрном  језеру код  бране (пут  ка  Затоњу). Непосредно након завршетка трке, почиње церемонија проглашења  победника,  а планирано време почетка је 18:20 часова. За  прва  три  места  у  трци  Олимпијски триатлон, у апсолутном пласману за мушке и женске такмичаре, предвиђена је и новчана награда.

Подршку манифестацији пружиће Спортски савез општине Велико Градиште, Министарство омладине и спорта и Српска триатлон унија.

Подаци о трци