Наредба Штаба за ванредне ситуације

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОПШТИНА ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Број 88- 18 /2021-01-2

Датум: 16.03.2021. године

Велико Градиште

)а у складу са Одлуком о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Велико Градиште бр. 88- 17 /2021-01-2 од 16.03.2021. године, Општински штаб за ванредне ситуације општине Велико Градиште на седници одржаној 16.03.2021. године, доноси:

НАРЕДБУ

1. Забрањује се окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица.ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере заштите.

2. У јавним парковима и игралиштима, као и током вежбања на отвореном простору дозвољено је окупљање до пет лица, уз одговарајуће мере заштите.

3. У свим затвореним просторијама обавезно ношење заштитне маске и поштовање физичке дистанце од два метра.

4. Забрана организовања свечаности, као и организовања спортских и других манифестација.

7. Прилагођавање рада угоститељских објеката тако да за једним столом не могу седети више од два лица, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или лица која живе у заједничком домаћинству, уз обавезан размак од два метра између столова

8. Пуна примена свих превентивних мера у установама предшколског васпитања и образовања

9. У основним и средњим школама одложити окупљања.

10. Спровођење мера заштита у верским објектима и приликом вршења верских обреда

11. Спровођење мера заштите у козметичким и фризерским салонима (маске и рукавице)

12. Честа дезинфекција свих јавних објеката

13. Што чешће прање улица и јавних површина уз употребу дезинфекционих средстава.

14.  Препоручује се дезинфекција најмање једанпут дневно заједничких просторија у стамбеним зградама.

15. Налаже се Начелнику општинске управе Велико Градиште, и директорима свих јавних предузећа, установа и организација чији је оснивач Општина

Велико Градиште, да организацијом рада обезбеди адекватну заштиту свих угрожених категорија радника организованим радом од куће

16. Одељењу надлежном за инспекцијске послове Општинске управе Велико Градиште налаже се да врше мере појачаног надзора у време трајања ванредне ситуације.

18. Спровођење мера заштите у складу са законом утврђеним овлашћењима, обезбеђују, координирају председници општина, преко надлежних општинских служби, штабова за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе и надлежни заводи.

19. Изузетно од ове Наредбе , актом министра надлежног за послове здравља, који доноси на предлог Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, радно време објеката, центара, радњи, места и других простора у којима се обављају делатности ограничава се, односно утврђује у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Командант штаба за ванредне ситуације

Драган Милић