Велико Градиште, Кучево и Петровац на Млави у хуманитарној трци за оболеле малишане

У Великом Градишту данас је одржана конференцијa за медије поводом хуманитарне “Трке за живот“, посвећене прикупљању средстава за лечење троје малишана – Уне, Оливера и Вуксана.

Јавности су се обратили заменик председника општине Велико Градиште Слађан Марковић, генерални секретар Спортског савеза Велико Градиште Душан Бановић, генерални секретар Спортског савеза Петровац на Млави Дејан Милошевић, генерални секретар Спортског савеза Кучево Александар Илић и један од учесника трке, Ненад Радевић.

“Акција је наишла на велико одобравање од свих спортиста и изузетно велику помоћ нашег Спортског савеза и јавних установа које се баве спортом као и спортских савеза Петровца на Млави и Кучева и то ће обрадовати троје мале деце. Општина Велико Градиште је у новембру донела већ неке одлуке и преусмерила средства за лечење деце. Ово је само још један доказ, још један наставак такве хумане акције којих свакако треба да буде више.“, рекао је заменик председника Марковић и обећао помоћ општине при свакој сличној акцији.

Генерални секретар ССВГ напоменуо је да је цео подухват за велико поштовање: “Киша је и хладно је, али пријатељи се познају по борби“. Бановић је, овом приликом, поздравио и организатора акције Радета Тркуљу, првог човека добротворне организације “Трка за живот“, и позвао грађане да SMS поруком, објављеној на ФБ профилу Савеза, подрже читав пројекат.

“Ово је прва заједничка акција сва три спортска савеза“, истакао је Дејан Милошевић из ССПМ, уз очекивања за наставак сарадње и најавио да ће Спортски савез, поред учешћа у организацији, уплатити и део средстава за помоћ деци.

Да је ова акција нешто посебно, потврдио је и генерални секретар ССК, Илић, будући да овакви временски услови захтевају и велике напоре. Он је истакао важност сарадње међу спортским савезима ових општина као и читавог Браничевског округа: “Морамо сви заједно да радимо на побољшању услова за бављење спортом.“.

И Ненад Радевић, који ће ову трку трчати са друговима Ненадом Станковићем, Николом Миловановићем и Душаном Николићем, нагласио је важност сарадње свих учесника, али и снагу Атлетског клуба ВГСК: “Ово је мали клуб, али има одличне чланове.“.

Како је речено, трка подршке у дужини од 100 километара трчаће се око 16 сати. Тркачи ће из Градишта кренути око 23 часа да би прву паузу направили током ноћи у манастиру Тумане, затим у рано јутро у Кучеву, и уз пријатеље из Петровца наставили до циља, манастира Горњак.

Градиштанце ће вечерас на хумани задатак испратити и председник ове општине Драган Милић.

Foto: TV Mlava

image_pdfimage_print