Председник општине потписао уговоре o стипендирањy најбољих студената

Данас су у општини Велико Градиште потписани уговори за стипендирање најбољих студената које ова локална самоуправа додељује преко десет година.

Уговоре је потписао председник општине, Драган Милић, са једанаесторо студената редовних и два студента мастер студија за програме Биологија, Српска књижевност и језик са компаратистиком, Грађевинарство, Физичка хемија, Електротехника и рачунарство, Јавна управа; Агроекономија, Румунски језик и студијски програм Факултета безбедности.

“Опредељење нашег тима, у општини, је финансирање у образовање и финансирање у младе људе што је најбоља инвестиција која ће кад-тад да се исплати ономе ко инвестира. Ми смо свесни тога и из два разлога желимо и даље да наставимо то инвестирање – прво да вама као студентима, колико можемо, помогнемо да што лакше и што мање ваше породице осете док ви студирате. Ово нису нека велика средства, али могу да затворе неку рупу у буџету, исфинансирају студентски дом, храну и отприлике један долазак месечно кући, а то је неких 10.000 динара месечно, колико износи стипендија. И, да ми као општина, односно наше организације, фирме и јавне установе обезбедимо сутрадан кадрове који ће да се врате у општину и да у својој средини постижу успех у раду.“, поручио је Милић.

Председник је поменуо и друге мере које опшптина спроводи из буџета кроз социјална давања како би помогла ученицима и студентима који испуњавају услове, као што је бесплатан превоз за средњошколце, бесплатна ужина за основце, награђивање успеха најбољих ученика сваке године признањима и наградама у виду ваучера вредности лаптопа, рачунара са штампачем и рачунара.  Адекватна признања додељују се и њиховим наставницима који су их довели до успеха.

Ове године стипендије су добили Катарина Недељковић, Милица Врачарић, Јелена Стојановић, Ивана Стокић, Анђела Милићев, Милица Аврамовић, Сара Васић, Тамара Рајковић, Анђела Милорадовић, Александар Животић и Драган Милановић.

Општина је већ стипендира петнаесторо студената и са овогодишњих једанаест, укупно 26 полазника високошколских установа добија помоћ за школовање.

Како је председник Милић нагласио, врата општине биће им увек отворена за проблеме које могу да реше, уз очекивање да ће се сви након студија вратити како би свом граду дали пун допринос.

Овом приликом, он је студентима и њиховим родитељима честитао  празнике са жељом за успехом у студирању и добрим здрављем, али и да чувају и себе и своје породице поштујући мере превенције због пандемије вируса.

image_pdfimage_print