Уместо новогодишњих трошкова уручена помоћ за тешко оболелу децу

На седници Општинског већа општине Велико Градиште одлучено је да се новац намењен за трошкове поводом прославе новогодишњих празника у овој општини преусмери за лечење деце која болују од тежих болести.

Помоћ која ће малишанима олакшати живот и улепшати новогодишње празнике спроводи се преко Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац па је, у складу са епидемиолошком ситуацијом, директор Центра, Данијел Живановић, данас уручио новац породицама оболеле деце.

“Руководство општине и Центар за социјални рад су увек ту за вас и труде се да помогну колико могу, и са моралне и хумане стране, како би задржали осмех на лицима деце.“, рекао је Живановић, позвавши родитеље да се без устручавања обрате када им нешто затреба.

Износ од 400.000 динара из буџета општине, опредељен за новогодишње уређење града, и 200.000 за набавку промотивног материјала у виду роковника, оловака, упаљача и слично распоређен је као помоћ у висини од по 40.000 динара петнаесторици малишана за које су предлог дали Дом здравља и социјална установа.

Поред новчане помоћи, за децу која воде своју најтежу битку припремљени су и слатки новогодишњи пакетићи.

image_pdfimage_print