Председник општине обрадовао малишане Предшколске установе “Мајски цвет“ за Дечју недељу

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, у пратњи својих сарадника, посетио је данас, поводом Дечје недеље, полазнике Предшколске установе “Мајски цвет“.

Посета предшколаца општини постала је део програма Дечје недеље како би се ближе упознали с локалном самоуправом и добили одговоре на многобројна питања. Ове године, због епидемиолошке ситуације, деца су представнике општине дочекала у својим групицама. Од ове године, они уживају и у фискултурној сали коју су добили у оквиру изградње новог објекта у установи у Великом Градишту.

У овој радној години уписано је 111 предшколаца, а 67 које установу похађа у Великом Градишту распоређено је у три групе: “Невен“, “Бубамара“ и “Пинокио“.

Директорка Предшколске установе, Славица Јанковић, показала је гостима, у прелепом амбијенту вртића, како функционише дневни боравак деце и представила овогодишњи програм Дечје недеље, под слоганом  Подељена срећа два пута је већа!“. Тим поводом, запослени у овој установи, заједно са предшколском децом, реализују бројна дешавања у циљу промовисања дечијих права, потреба и пружања подршке сваком детету. 

Како у вртићу кажу, посебно су поносни на хуманитарну акцију коју су покренули у сарадњи са Магичном поштом Србије, у циљу прикупљања и донирања потребних средстава за живот и рад деци која су на било који начин угрожена и потребна им је помоћ и подршка. Ови предшколци ће обрадовати 20 вршњака гаредеробом, храном и играчкама које деца воле и које су им потребне. Њихови родитељи су се радо одазвали акцији и тиме су још једном сви заједно показали да су једна велика породица и да брину једни о другима, доносећи осмехе на лица деце којој су помогли.

Поред сталне подршке коју општина пружа Предшколској установи, председник је данас малишанима централнe установe и подручних одељења на поклон донео чоколаде и сокиће, а они су му узвратили маштовито израђеном свеском “Мој град“ у којој су представили своје жеље и визију вољеног града.

ПРОГРАМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ