Прваци добили пакетиће за полазак у школу

Иако ове школске године прваци неће имати прилике да у школске клупе седну и друже се као њихови другови претходних година, општина је за најмлађе ученике припремила комплет прибора који ће им, свакако, школске дане учинити лепшим и лакшим.

У складу с мерама превенције од вируса корона Министарства просвете, науке и технилошког развоја, ђаци су распоређени по групама како би се избегао пренос инфекције, а хигијенске маске су постале део ђачке опреме. Општина се, с тим у складу, потрудила да им обезбеди неопходне потрепштине и, уједно, растерети родитеље бриге око опремања деце за полазак у школу.

Пакетићи, поред обавезних маски, садрже различите велике и мале свеске, распоред часова, колаж папир, фломастере, водене и воштане бојице, хемијске и графитне оловке, пластелин, гумицу за брисање и оштрач, маказице за папир, прибор за геометрију и обавезне слаткише уз које су и први дани школе много слађи.

Основну школу “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, где је 98 првака дошло спремно да учи и да се дружи, посетио је првог дана школске године председник Скупштине општине, Владимир Штрбац. Уз пригодне пакетиће, он им је пожелео и срећан полазак у школу.

Ђаке у школи ОШ “Вук Караџић“ у Мајиловцу обрадовао је данас новим школским прибором заменик председника општине, Слађан Марковић. Ове године у први разред пошло је 16 малишана.

И петнаесторо првака ОШ “Миша Живановић“ у Средњеву добило је пакетиће које им је уручио заменик председника Скупштине, Саша Живковић.

Честитке за полазак у школу свим ђацима упутио је председник општине, Драган Милић, са жељама да се пре свега, лепо друже, постану добри другови, да поштују наставнике и родитеље и постигну што бољи успех како би себи, а касније и свом граду, обезбедили бољу будућност.

image_pdfimage_print