Отворена спортска хала и просторије за најмлађе у ПУ “Мајски цвет“

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, и директорка ПУ “Мајски цвет“, Славица Јанковић, данас су свечано отворили новоизграђену спортску халу и просторије за најмлађе у централном објекту у Великом Градишту.

“Једна велика ствар је овде јако важна, а то је да ни једно дете не чека на упис у вртић у Великом Градишту. Не знам да ли тога има у Србији. Имамо 10 одељења по селима која коштају, и нека коштају, то је улагање у будућност. Отворићемо дечје вртиће у селима где год имамо прилике да то урадимо, нека има и петоро-шесторо деце, и надамо се да ћемо имати у свих 25-26 села истурена одељења.“, рекао је председник општине и најавио да вртић од септембра добија и једног “дифовца“ који ће радити са најмањом децом како би почела да се баве спортом већ од годину дана. Он је, овом приликом захвалио Кабинету министарке за демографију и популациону политику као и свима свима који су допринели реализацији пројекта.

Доградња овог објекта реализована је преко Кабинета министaрке без портфеља задужене за демографију и популациону политику, у оквиру Програма за суфинасирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години, и учешћа општине Велико Градиште.

Износ одобрених средстава за суфинансирање трошкова мера популационе политике Кабинета износио је 26.364.450 динара док је локална самоуправа учествовала са преко 9.610.000 динара.

Радовима је обухваћена изградња спортске хале и још два одељења са пратећим пословним простором и мокрим чворовима као и доградњу, опремање и реконструкцију кухиње, простора укупне величине око 500 квадратних метара. Овим улагањима капацитет објекта повећан је за боравак још 30 малишана па ће вртић од сада похађати чак њих 450.

“Поред улагања у пројекат доградње, 40 година улагања стоји иза нас наш оснивач – наша општина, са циљем да побољша услове рада наше установе, да дамо што већу подршку породици, да нам млади остају у нашој општини, да млади људи рађају и да им деца буду збринута на квалитетан начин.“, рекла је директорка ПУ “Мајски цвет“. Јанковић је додала да је кроз овај пројекат отворено и шест нових радних места за две медицинске сестре, два васпитача и два техничка лица.

Први пут, ове године, у вртићу се отвара и јаслена група за најмлађи узраст деце од 6 до 12 месеци што ће свакако помоћи родитељима у свакодневним обавезама.

Ова установа, осим у Великом Градишту, ради и у десет подручних васпитних група – у Пожежену, Тополовнику, Макцу, Десину, Кисиљеву, Затоњу, Мајиловцу, Курјачу, Сиракову и Царевцу.

image_pdfimage_print