Награда одбојкашима из Великог Градишта – на СИМ победило другарство и фер-плеј

Млади одбојкаши из Великог Градишта проглашени су за укупне победнике Дунав осигурање Спортских игара младих за 2019. годину. Ово признање додељује се такмичарима који осим резултата на терену покажу да негују и све друге вредности које одликују праве шампионе, као што су пријатељство, толеранција, тимски дух и лепо понашање.

Плакете за успех и подршку уручене су вођи одбојкашког тима, Драгану Мандићу, и председнику општине у којој живе шампиони, Драгану Милићу.

“Деца малог Великог Градшита су показала да су прва у одбојци, али не само у спорту него и у понашању, представљали су своје школе, нашу општину и Републику Србију. Чуо сам само похвале.“, честитао је Милић екипи победника и, осим успеха у спорту пожелео им да постану добри људи. Он је подсетио на успех градиштанских одбојкаша из основне и средње школе и подмладак ОК ВГСК којим мало ко у Европи може да се похвали. Овом приликом председик је обећао и набавку лопти за основну школу у вредности од 100.000 динара.

“Мислим да смо направили корак напред што се тиче улагања у спорт, али и даље мислим да је то мало. стално треба улагати у спорт, спортске активности младих. Ту иза нас, на овом полигону је пре 60 година посејано семе одбојке и то семе је никло и израсло у стабло који више нико не може да уништи. То показују и резултати: Велико Градиште је било првак старе Југославије, ове године је јубилеј – 40 година, играли суи  у Лиги шампиона. То је почело у сали Гимназије, допренело да урадимо градску халу, за месец дана отворићемо  нову спортску халу на Сребрном језеру, где планирамо са државним руководством и руквоодством Одбојкашког савеза Србије да направимо одбојкашки центар јер Градиште је, пре свега, препознатљиво по одбојци. Ускоро отварамо и спортску салу у дечјем вртићу јер хоћемо да се и најмлађи баве спортом.“, најавио је председник Милић.

Како је нагласила председница Спортских игара младих Србија, Ивана Јовановић, ова награда није само награда везана са спсортски резултат јер у Играма спортски резултат није приоритет. “Децо, и да нисте освојили ни једну медаљу на СИМ, ви бисте опет добили ово признање. Својим понашањем, односом према организаторима, својим квалитетима које поседујете ван спортског терена, навијањем за друге такмичаре, за другу децу, како на државном првенству у Београду тако и на међународним данима у Сплиту, ви сте показали прави пример и некако вратили веру Играма да има много такве деце, а да је до нас који све то организујемо да пронађемо праве шампионе. Овде се поклопило да ви нисте само шампиони на терену, ви сте и велики шампиони када су Дунав осигурање Спортске игре младих у питању ван спортског терена. Изузетно смо поносни за све што сте показали на свим нашим манифестацијама, навијали сте за друге, понашали се фер и коректно, испунили сте обавезе према медијским кућама, испунили сте све наше активности и дали пример Србији како се све може кад се хоће и све је лепо кад сте васпитани, добри, савесни, културни и поштени.

Обративши се вођи екипе, Драгану Мандићу, Јовановић је рекла да СИМ не проглашавају тренера већ да је њима потребан вођа, неко ко ће да поштује рад организације и неко ко ће децу да едукује и усмерава на прави начин. Председница  СИМ Србија је додала и да је Велико Градиште, уједно, прва општина где ова организација не ради караван радости и пријатељства, а где су деца добила овакво признање.

“Захваљујем СИМ тиму који је показао да победа на терену није приоритет већ је приоритет нешто ван терена. Хвала вам што сте сво време били уз нас и овим златним дечацима омогућили незаборавне тренутке на СИМ.“, рекао је вођа победничке екипе и  директор Основне школе “Иво Лола Рибар“, Драган Мандић. Он је овом приликом захвалио на подршци и предсенику општине, директору СЦВГ, директору Средње школе “Милоје Васић“, Спортском савезу Велико Градиште, колегама ОК ВГСК и њиховим тренерима који су све време били уз њих.

Златни одбојкаши који су граду донели и титулу укупних победника су Лазар Јеремић, Јован Мандић, Душан Живојиновић, Матеја Живанчевић, Алекса Јевтић, Бојан Пантић, Петар Стојановић, Марко Кршић, Саво Милановић, Никола Митић, Михајло Милошевић и Ђорђе Карановић. Они су на поклон од Дунав осигурање Спортских игара младих добили вредну спортску опрему.

Пријему су, у знак подршке, поред тренера и спортских радника, присуствовали и наши олимпијци – Владимир Трифуновић и Михајло Митић до су Миодраг Митић и селектор српске одбојкашке репрезентације, Слободан Боба Ковач пренели своје поздраве будући да су били спречени да дођу.

Да подсетимо, у  СИМ пројекту, у 2019. години, у Србији je учествовалo 75.024 такмичара, а у региону преко 202.000 деце и младих. Учесници у Србији су били мали спортисти из 187 места – градова и општина из наше земље. 289 такмичара и чланова делегације Србије је учествовало на Међународном регионалном финалу СИМ 2019. године у Сплиту.

А ове године, после почетка Игара у Прибоју, од четврка крећу и турнири широм Србије.

image_pdfimage_print