У Великом Градишту одржана трeћа радионица пројекта ранe дијагнозe и лечењa рака штитне жлезде

У Великом Градишту је 08. и 09. фебруара одржана трећа радионица од девет планираних у оквиру пројекта прекограничне сарадње у области здравства, под називом „Заједнички приступ поједностављивању ране дијагнозе и лечења рака штитне жлезде код популације у партнерском подручју“.

Овај пројекат ће у наредне две године бити реализован у оквиру INTERREG IPA програма прекограничне сарадње Румунија-Србија 2014-2020, у сарадњи Градске болнице Темишвар и Дома здравља Велико Градиште.

На радионици је учестовало 30 лекара и друго стучно особље из Темишвара и Великог Градишта. Друга радионица је одржана недељу дана раније у Темишвару и на истој је учестовало десеторо чланова медицинског особља из Великог Градишта.

Укупна вредност пројекта је 1.038.305,80 евра, од чега су бесповратна средства ЕУ 882.559,93 евра.

Општи циљ пројекта је да се заједницама са обе стране границе, кроз повећан приступ ефикасним медицинским услугама, уз рану и модерну дијагностику и тренутно лечење рака штитне жлезде побољша квалитет живота. Кроз активну прекограничну сарадњу очекује се да резултати пројекта, куповином и уградњом висококвалитетне медицинске опреме и обуком оговарајућег кадра, доведу до модернизације регионалних медицинских центара који су укључени у дијагнозу и лечење патологије штитне жлезде.

image_pdfimage_print