У Великом Градишту одржана прва радионица пројекта “Заједнички приступ поједностављивању ране дијагнозе и лечења рака штитне жлезде код популације у партнерском подручју“

У Великом Градишту је од 14. до 15. децембра одржана прва радионица од девет планираних у оквиру пројекта прекограничне сарадње из области здравства под називом „Заједнички приступ поједностављивању ране дијагнозе и лечења рака штитне жлезде код популације у партнерском подручју“.

Пројекат ће у наредне две године бити реализован у оквиру INTERREG IPA програма прекограничне сарадње Румунија-Србија 2014-2020, у сарадњи Градске болнице Темишвар и Дома здравља Велико Градиште. На првој радионици учестовало је 30 лекара као и друго стучно особље из Темишвара и Великог Градишта.

Укупна вредност овог пројекта је 1.038.305 евра, од чега бесповратна средства ЕУ износе 882.559 евра.

Општи циљ пројекта је да се заједницама са обе стране границе, кроз повећан приступ ефикасним медицинским услугама уз рану, модерну дијагностику и тренутно лечење рака штитне жлезде побољша квалитет живота.

Кроз активну прекограничну сарадњу очекује се да резултати пројекта, куповином и уградњом висококвалитетне медицинске опреме и обуком оговарајућег кадра, доведу до модернизације регионалних медицинских центара који су укључени у дијагнозу и лечење патологије штитне жлезде.

image_pdfimage_print