Обележен Дан ватрогасаца и Дан просветних радника заједничким пријемом

Заједничким пријемом, данас је у општини Велико Градиште обележен Дан ватрогасаца и Дан просветних радника, а награде најусшешнијим радницима уручио је председник општине, Драган Милић.

“Често причам колико је ваш посао тежак и то заиста мислим, и кад покушам да вагам, не знам шта је теже.“, рекао је председник, честитавши свима празник.

Он се осврнуо на посао просветних радника који подижу децу и “стварају“ људе, од предшколских установа до времена када крећу на факултете.

“Ја сам поносан на те наше школе које имају добре резултате – имамо доста “вуковаца“, ученика генерације, на факултетима наши средњошколци пружају добре резултате – и трудимо се да као општина сваке године стварамо услове да квалитет те наставе буде још бољи.“, рекао је Милић, подсетивши да је школама обезбеђено око 35 паметних табли и још много тога, али и да су у току инвестиције као што је изградња мале спортске хале у вртићу, вредности 40 милиона динара, и завршетак основне школе у Средњеву када ће све институције бити на нивоу на каквом треба да буду и који ће наставити да се негује. Такође, наредне године биће завршен и нови простор за Музичку школу са малом салом за концерте.

Он је овом приликом похвалио Одељење Музичке школе “Стеван Мокрањац“ као најмлађи колектив у Градишту који даје резултате и на који је поносан јер је одатле потекло већ неколико генерација.

Уз напомену да су “противпожарци“ једна од најтежих професија, председник је истакао да су били спремни кад год је интервенисано и да је тиме спашено много имовине, а вероватно, и много живота.

Истакнутим радницима подељене су пригодне новчане награде као признање за рад и изузетан допринос, а у име награђених обратио се професор историје, Ненад Михајловић.

Он се осврнуо и на поклон-књигу “Српски ратни поменик“, као изузетно дело посвећено ратницима са територије општине Велико Градиште, Голубац и Кучево, погинулим у Првом светском рату чији се завршетак обележава ових дана: “Сви смо поносни на наше претке који су положили животе за Србију у периоду од 1912. до 1918. и сигурно ћете у овој књизи пронаћи неког од њих.“.

Међу награђенима су ове године Тања Јовановић, професорка куварства и Ненад Михајловић, професор историје из Средње школе “Милоје Васић“ Велико Градиште, Гордана Миленковић, учитељица и Марко Лапчевић, професор енглеског језика из ОШ “Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, Бобан Рајковић, наставник музичке културе из ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац, Александар Стојановић, наставник географије из ОШ “Миша Живановић“ Средњево, Валентина Јанковић, васпитачица из Предшколске установе “Мајски цвет“ Велико Градиште, Биљана Бoжић, наставница клавира из Oдељења Музичке школе “Стеван Мокрањац“ у Великом Градишту и Ненад Стојановић, ватрогасац спасилац из Ватрогасно-спасилачке јединице Велико Градиште.

Свечаном пријему присуствовали су и директори просветних установа те командант Ватрогасно-спасилачких јединица из Пожаревца и командир јединице из Великог Градишта, заменици председника општине и Скупштине општине, начелница Општинске управе и руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове.

 

 

image_pdfimage_print