Председнику Милићу уручена Повеља “Дунавски капетан“

Порука “Сви за једног. Један за све.“ и “Нема просперитета без Дунавске стратегије ни Дунавске стратегије без равномерног регионалног развоја“ исписана је на Повељи “Дунавски капетан“ која је на осмом “Дунавском бизнис форуму“, одржаном 3. октобра у Новом Саду, уручена председнику општине Велико Градиште, Драгану Милићу.

“Дунавски бизнис форум“ један је од најзначајнијих регионалних скупова, посвећен имплементацији Дунавске стратегије и утицају бизниса на њен одговоран и одржив развој.

Унапређење пословног амбијента променом законске регулативе кроз економски и социјални дијалог, Западни Балкан – јединствен економски и културни простор слободног протока људи и робе, Дигиталне технологије – велика шанса земаља Западног Балкана, Пословни изазов “Од Подунавља до Асеана“, Дунавски финансијски дијалог: банке, фондови и друге институције у служби реализације нових пројеката, Гастрономија и одрживи развој туризма на Западном Балкану као Green destination, Бизнис и његова улога у изградњи и јачању просперитета, Објективно и ангажовано информисање у служби мира, прекограничне сарадње и развоја Региона, Паметна села – Задругарство у служби развоја аграра, Цивилно друштво – Од надзора институција до стваралачких промена, Бизнис умрежавање и територијална сарадња са потенцијалним идејама по истакнутим секторима / практична радионица као основа за берзу идеја, пословних подухвата и нових послова, теме су о којима су стручњаци из подунавских земаља дискутовали на панелима Пленарне седнице “Дунавска стратегија – позитивна искуства и очекивања“ дајући свој допринос бољем пословном амбијенту и повезивању 14 земаља Подунавља.

У раду Форума учествовалии су представници политике, дипломатије, економије, науке, културе, медија и цивилног друштва из Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске, Румуније, Аустрије, Немачке, Чешке, Словачке као и гости из Пољске, Грчке, Албаније, Северне Македоније, Турске, Јордана, Уједињених Арапских Емирата, Малезије, Вијетнама и Индонезије.

Осми “Дунавски бизнис форум“ организован је под покровитељством Привредне коморе Србије, Владе АП Војводине и Града Новог Сада, организују Media Invent, Унија послодаваца Србије, TERIS – Удружење за европску територијалну сарадњу (Словенија), Институт европских региона из Салцбурга и кластер Ecopanonia из Новог Сада.

 

 

image_pdfimage_print