У недељу отварање Међународног фестивала туристичког и еколошког филма – СИЛАФЕСТ 2019

У Великом Градишту и на Сребрном језеру, од 01. до 06. септембра, одржаће се 11. Међународни фестивал туристичког и еколошког филма – СИЛАФЕСТ 2019.

Свечано отварање Фестивала биће уприличено у недељу, 01. септембра, у 20,00 часова док ће се церемонија доделе фестивалских награда одржати у петак, 06. септембра, такође у 20,00 часова, у градском парку на обали Дунава (у случају кише у Културном центру).

Ова јединствена туристичко-еколошка манифестација на нашим просторима, окупиће десетине режисера, продуцената и других твораца туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде. Наиме, од 196 пристиглих филмова селекциона комисија је одлучила да жирију и фестивалској публици прикаже 57 најбољих остварења.

Изузетан значај овогодишњем фестивалу даће и пољски и професор Др Terence Cliford Ammos  који је уједно и председник жирија.

СИЛАФЕСТ је део ланца филмских фестивала CIFFT који под патронатом Светске туристичке организације – UNWTO. CIFFT окупља најбоље фестивале ове врсте филмова у свету који се одржавају у Њујорку, Лос Анђелесу, Варшави, Берлину, Кану, Порту, Бечу, Истанбулу…

Директни покровитељи СИЛАФЕСТ-а су општина Велико Градиште, Министарсто трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Велико Градиште, Туристичка организација Србије, Висока туристичка школа струковних студија из Београда и други.

ПРОГРАМ

 

image_pdfimage_print