Прва “Фијакеријада“ y Сиракову

Љубитељи коња и фијакера окупиће се 18. маја, први пут у селу Сиракову код Великог Градиштa, на манифестацији под називом “Фијакеријада“.

Организатор овог несвакидашњег догађаја, Миодраг Вељковић из Сиракова, звани Мида Пилак, остварио је, коначно, дугогодишњи сан и у своје село довео узгајиваче ових вредних животиња. Коња има разних, од “домаћих“ до чистокрвних липицанера, а пријаве учесника стигле су из Сиракова и околних места па све до Баната.

Програм почиње окупљањем фијакериста на фудбалском игралишту од 11 сати, а наставиће се у оближњем школском дворишту где посетиоце очекује културно-уметнички програм и додела пехара све до 14 часова када ће учесници дефилеом кроз центар села показати сву лепоту овог, некада популарног превозног средства, и коња, понос власника.

Своје племенитие љубимце и маштовито уређене фијакере представиће Иван Аврамовић, Друговац код Смедерева, Горан Петровић, Трњане, Топлица Ивановић, Кобиље, Саша Вељковић, Лучица, Срећко Степић, Божевац, Никола Драгомировић, Божевац, Никола Ђурђев, Баваниште, Драгомир Јеремијић, Смољинац, Драги Милошевић, Смољинац, и Ненад Живковић, Касидол.

Да и у Браничевском крају још има оних који су посвећени коњарству, без обзира на труд и цену, говори управо ово окупљање које ће у многима пробудити носталгију за неким, добрим старим временима и коњима који јуре.

ПРОГРАМ

11-12,00 долазак фијакериста фудбалско игралиште Сираково
12,00 почетак манифестације школско двориште Сираково
  фолклор – КУД Бубушинац школско двориште
  додела пехара фудбалско игралиште
14,00 дефиле фијакериста кроз село Сираково
image_pdfimage_print