Традиционално, већ шеснаести пут за редом, Фестивал цвећа и меда окупио је 5. маја у Кусићу, врсне излагаче цвећа и производа од меда из читаве Србије.

У малој оази цвећа и зеленила нашло се баштенско цвеће, расадни материјали, украсно биље, декоративни материјали, као и производи за негу и одржавање цвећа. Ово је била идеална прилика за излагаче да се сретну и размене искуства у вези са узгајањем и правилним одржавањем цвећа, али и за посетиоце који су уживали у несвакидашњем цветном призору и чули савете о расађивању, гајењу и прехрани цвећа.

И поред лошег времена, на фестивалу су своју понуду представили многобројни излагачи који су вредно декорисали цветне и медне штандове.

Први дан Фестивала отворио је заменик председника општине, Слађан Марковић, а богат културно уметнички програм је испунио очекивања посетилаца.

У преподневном блоку наступили су КУД из Браничева и две дечје групе Ансамбла народних игара и песама „Властимир Павловић Царевац“ као и домаћини ОШ “Иво Лола Рибар“ из Кусића са песмама и здравицом.

Најуспешнијима су, по завршетку програма, уручене вредне награде па је за најлепши цветни штанд награђен Небојша Станковић из Кусића, а за најлепши штанд са производима од меда Срђан Јовић из Тополовника.

Извођачи АНИП-а сплетом игара затворили су у поподневним часовима први фестивалски дан на спектакуларан начин.

Други, истовремено и пијачни, фестивалски дан у Великом Градишту окупио је и ове године бројне излагаче на Тргу Младена Милорадовића, а догађај је званично отворио председник општине Велико Градиште, Драган Милић.

Фестивал се симболично одржава почетком маја када се на најлепши начин, уз цвеће, мед, песму и игру, најављује почетак туристичке сезоне, а љубитељи баштованства, ботанике и хортикултуре уопште могли су да купе најбоље цвеће по сниженим ценама.

Програм је почео наступом малишана Предшколске установе “Мајски цвет“, најмлађа дечја фолклорна група АНИП-а “Властимир Павловић Царева“ц из Великог Градишта представила се играма из Србије, а припремна фолклорна група АНИП-а је наступила са влашким играма.

И Комисија је вредно радила и засебно оцењивала најлепше штандове са цветним аранжманима и штандове са производима од меда.

Победнички цветни штанд је ове године уредила Вера Ранић из Кисиљева којој је награду уручио председник општине док је директорка Туристичке организације, Дајана Стојановић, уручила признање Мирку Арсићу из Бискупља за најбоље декорисан штанд са пчелињим производима.

Градиште је познато по труду уложеном у декорацију градског парка и Царевчевог шеталишта, доведеним на светски ниво.

ФОТО ГАЛЕРИЈА  – КУСИЋЕ

ФОТО ГАЛЕРИЈА  – ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ

image_pdfimage_print