Сребрно језеро: Припремите се за највећи првомајски парти у Србији – Уранак фестивал

Шести музички фестивал “Уранак“ одржаће се  од 29. априла до 01. маја на Сребрном језеру, Дунаву и у Великом Градишту.

Сребрно језеро и ове године представља најпривлачнију парти дестинацију за младе у Србији. Око 10.000 посетилаца из земље и региона уживаће у електронској, поп и хип-хоп музици, али и добро осмишљеном садржају и забави коју су организатори припремили током трајања фестивала. Програм укључује и крстарење Дунавом од Београда до Сребрног језера које ће учесницима пружити посебан доживљај уз  #UranakNaDunavu.

Сви који су жељни доброг звука имаће прилике да уживају уз Elemental (CRO), Дејана Милићевића, Сару Јо, Artan Lili, COBY, Аћима, TKNO, SMT#NG, Andrew Mellerа, DJ Гру, RHCP Tribute band, Single Ladies Beyonce Tribute Band, D Beats: Mevit & Dino Jan (MKD), ALEN P (USA), Vandal Steve, Cavin Viviano, Милоша Станкића, Злу Баку, Beso de Loco, Маглa бенд и многе друге.

Општина Велико Градиште и Туристичка организација Србије подржале су Уранак фестивал као пројекат од изузетног заначаја за развој туристичких потенцијала Источне Србије.

Туристички значај “Уранак“ фестивала је промоција Србије као туристичке дестинације за младе из земље и региона који ће по први пут видети лепоте Сребрног језера и Источне Србије којој ће се касније враћати. Између осталог, организовано је крстарење Дунавом до Голубачке тврђаве, излет до Виминацијума, као и шетња и уживање у лепотама Сребрног језера.

Фестивал има и велики економски значај за регион будући да се кроз туристичку и гастрономску потрошњу само од учесника фестивала оствари промет од око 50 милиона динара. У циљу развоја омладинског туризма и цена улазнице је прилагођена домаћем младом госту. 

Уранак фестивал представиће и свој друштвено одговорни сегмент који има у фокусу Дунав и младе. Постала је пракса да се кроз неколико акција укаже на значај Дунава, екологије као и скретање пажње на бригу о природи у којој живимо па ће се и овај пут четрдесеторо ученика Средње школе “Милоје Васић“ из Великог Градишта 24. априла, уочи фестивала, укључити у акцију чишћења тзв. “шпица“ на Сребрном језеру, од 12 часова.  

Сребрно језеро, једно од наших најлепших излетишта, идеална је локација за овакав догађај јер се, поред свих природних лепота које нуди, до дестинације веома брзо стиже из већих градова Србије.

 

 

image_pdfimage_print