Веслачки клуб Сребрно језеро постао члан Веслачког савеза Србије

Веслачки клуб  Сребрно  језеро  примљен је прошле недеље  у чланство Веслачког савеза Србије.

Генерални секретар ВСС, Небојша Јевремовић, тим поводом изразио је захвалност председнику општине Велико Градиште, Драгану Милићу, на труду и напору који је уложен да веслање добије прилику да се развије на трериторији општине Велико Градиште, а и околине. Како је навео, оснивање нових клубова је веома  значајно  за  развој  веслања  у  Србији, нарочито  у  срединама  где  веслање  није  било заступљено.

Да подсетимо, Национални веслачки центар на Сребрном језеру свечано је отворен 2012, године чиме је, поред Београда, постао главна база српског веслачког спорта.

Због оптималних услова за припреме овде су тренирали наши репрезентативци за Олимпијске игре у Лондону 2012. године, а Веслачки савез Србије добио је могућност да организује велика међународна такмичења и ван Београда и на тај начин популарише веслање и у малим срединама. С обзиром на врхунске услове на Сребрном језеру ова локација привлачи и стране репрезентације и клубове за припреме.

Центар поседује хангар за чамце, свлачионице, санитарни простор, ергометрану, теретану као и посебну канцеларију за састанке стручног штаба.

image_pdfimage_print