Уручено признање општини Велико Градиште за примену принципа добре управе

На свечаном скупу поводом доделе награда на првом Националном годишњем такмичењу за избор најбоље праксе у примени принципа добре управе на локалном нивоу у 2018. години јуче је представницима општине Велико Градиште уручено Посебно признање за изузетне резултате у области “Транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе“.

Награде и признања доделили су Министарство државне управе и локалне самоуправе и СКГО у оквиру Пројекта “Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“ који је део програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, у реализацији Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS).

Додели награда присуствовали су министар државне у праве и локалне самоуправе, Бранко Ружић, амбасадор Швајцарске, Филип Ге, генерални секретар СКГО,  Ђорђе Станичић, и шефица Канцеларије УН за пројектне услуге у Србији, Микела Телатин.

Општина Велико Градиште је кроз учешће у пројекту унапредила транспарентност рада локалне самоуправе и грађанско учешће увођењем јавног буџетског портала и иновативним приступом укључивања младих и ђака основних и средњих школа у јавне расправе о буџету које је спровело Одељење за финансије, а награду је примила руководилац Одељења, Јелена Пантић.

Овогодишње такмичење спроведено је још у областима “Ефикасности и делотворности“, “Одговорности и владавине права“ и “Равноправности и одсуства дискриминације“, а за учешће се пријавила 31 локална самоуправа.

Фото: СКГО

Фото: СКГО 

Фото: СКГО

Фото: СКГО

image_pdfimage_print