Православна Нова година у духу народне песме и игре

Свечаним новогодишњим концертом и забавно-музичким програмом уз ватромет на Житном тргу, општина Велико Градиште ушла је у још једну – православну Нову годину.

У препуној сали хали Спортског центра, у недељу 13. јануара, одржан је свечани новогодишњи концерт Ансамбла народних игара и песама „Властимир Павловић Царевац“ Велико Градиште и Фолклорног ансамбла Дома културе “Влада Марјановић“ из Старог Села.

Током једноипочасовног програма, у празничној атмосфери наступило је око 100 извођача који су се кореографијама из читаве Србије представили публици на највишем нивоу, а по први пут међу њима је била и женска певачка група АНИП-а ”В. П. Царевац“.

Концерт је и ове године испунио очекивања и на јединствен начин започео обележавање јубилеја – 20 година од оснивања и успешног рада Културног центра и одржавање 25. Музичког фестивала „Царевчеви дани“.

Православну Нову годину грађани општине Велико Градиште дочекали су у слављеничком расположењу, уз традиционалну здравицу, звуке народног кола и бесплатно послужење на градском тргу. Туристичка организација општине Велико Градиште покренула је и акцију за избор најлепше украшене куће и балкона као и најбоље декорисаног излога за новогодишње празнике па су, овом приликом, проглашени и победници свих категорија. Награде ће маштовитим суграђанима уручити председник општине на свечаном пријему.

Уз оркестар “Зналци” Новице Симића играло се коло све до поноћи када је величанствени ватромет најавио долазак Нове православне године. Црквена звона означила су почетак поноћне литургије, а велики број грађана придружио се молебану у цркви светог Арханђела Гаврила.

Дочек Нове године по јулијанском календару организовали су општина Велико Градиште, Туристичка организација општине, Културни центар “Властимир Павловић Царевац“, Црква светог Арханђела Гаврила као и многобројни пријатељи и спонзори дочека.

ФОТО АЛБУМ

image_pdfimage_print