Новогодишњи пакетићи обрадовали децу из социјално угрожених породица

Новогодишња радост није заобишла ни децу чији родитељи нису у могућности да им обезбеде пригодне поклоне. За то су се пред Нову годину побринули општина Велико Градиште, Центар за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац и Културни центар “Властимир Павловић Царевац“.

Општина је за децу до 10 година из породица корисника новчане социјалне помоћи и ромских удружења обезбедила 200 новогодишњих пакетића које је малишанима поделила уз помоћ Центра за социјални рад.

Присутним родитељима и деци обратили су се заменик председника општине, Слађан Марковић, директорка Центра за социјални рад, Неда Брајковић, и представник удружења Рома, пожелевши им срећну и бољу Нову годину.

Уз Деда Мраза и слатке пакетиће, празнике им је улепшала и новогодишња представа за децу “Да ли ће доћи Мразић Дека“ коју су извели млади глумци Дечјег позоришта „Жанка Стокић“  као поклон Културног центра Велико Градиште.

Породице које нису биле у могућности да присуствују свачаности у Културном центру, пакетиће су подигле у просторијама Центра за социјални рад или су им достављене на кућну адресу како малишани Нову годину не би дочекали без поклона.

image_pdfimage_print