Настављају се радови на објектима ОШ “Миша Живановић“

Основна школа “Миша Живановић“ из Средњева започела је наставак радова на новом објекту у Средњеву и подручном одељењу Школе у Царевцу.

На згради нове централне школе почело је извођење керамичарских радова на степеништу, површине 15 m2 док ће  у делу сале за физичко, свлачионице и део учионица која обухвата површину од  1.600 m2 бити завршено глетовање и кречење зидова и плафона. До сада су у учионицама сви молерско-фасадерски радови већ завршени.

Вредност ових радова је 658.000 динара, а у Школи очекују да ће бити завршени и пре рока који је планиран за крај новембра.

Како би објекат био стављен у функцију остаје још да се у наредној фази заврши под у сали идео унутрашње столарије, прикључак на електричну инсталацију у једном делу објекта, постављање санитарних елемената и опшивање унутрашњих врата.

Истовремено се спроводи и припрема за радове на згради подручне школе у Царевцу који би требало да почну у петак. У овом одељењу планирана је уградња система за централно грејање за учионице и предшколско одељење за које је прошле године изграђена нова котларница. Планирано је да се радови изводе у послеподневним часовима и викендом како не би ометали наставу, али и да буду завршени до краја следеће недеље.

Вредност радова износи 660.000 динара, а у плану је да се, у циљу енергетских уштеда, уради и термоизолација зидова и тавана као и репарација дотрајалих олука када се прикупе додатна средства.

Сви радови финансирани су из буџета општине Велико Градиште.

image_pdfimage_print