Дочекајмо бициклисте на тури од Солуна ка Бечу

Грађани, љубитељи бициклизма и природе, спортисти, дочекајмо бициклисте који на путу од Солуна до Беча, у суботу, 8. септембра, пролазе кроз наш град.

Два тима бициклиста возиће широм Европе на тури  . Тура почиње 1. септембра истовремено из две различите државе – Грчке и Холандије, а завршава се 22. септембра у Бечу. Бициклистима ће се моћи придружити грађани 11 држава током вожње кроз Холандију, Белгију, Немачку, Чешку, Словачку, Мађарску, Румунију, Србију, Бугарску и Грчку.

Дуж читаве руте биће организовани догађаји који ће пратити вожњу као што су бициклистички феситвали, рекреативне вожње, радионице о безбедности бициклиста у саобраћају и круге културне активности. У Великом Градишту ћемо их дочекати испред зграде општине одакле ће бициклима кренути преко Сребрног језера и Рама до Виминацијума.

Покажимо да у Великом Градишту има бициклиста и да подржавамо све акције које су усмерене ка побољању здравља наших грађана, ка заштити животне средине, смањењу саобраћајних гужви и већем коришћењу бицикла за рекреацију, спорт и одлазак на посао и у школу.

ПРОГРАМ

14,00 Дочек каравана испред општине (код градског парка)

14,00-16,00 Кратак догађај на Сребрном језеру

17,00 Посета тврђави Рам

18,00 Посета археолошком налазишту Виминацијум

Информације: Спортски савез општине Велико Градиште – Душан Бановић, тел. 060/3322230

image_pdfimage_print