Општина Велико Градиште добила 26 милиона за подстицање мера популационе политике

У Београду је јуче, између Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и општина Велико Градиште и Жагубица потписан Уговор о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.

Уговоре су потписали министарка Славица Ђукић Дејановић и председници ових општина, Драган Милић и Сафет Павловић.

Основ Уговора представља Уредба о утврђивању Програма подршке спровођењу мера популационе политике Републике Србије, а њиме се дефинише суфинансирање мера популационе политике ЈЛС као што су усклађшивање рада и раодитељства, едукација из области популационе политике и активирање локалне смаоуправе.

Средства за реализацију програма додељена су на основу пријаве општина на јавни позив за доделу бесповраатних средстава. Општина Велико Градиште предлогом је тражила износ од 36.136.267 динара са сопственим учешћем од 11.000.000 динара док је од стране министарства одобрено 25.884.452 са учешћем општине 6.471.113 динара.

Овим суфинансирањем у Великом Градишту биће обезбеђена доградња, опремање и реконструкција те опремање кухиње ПУ “Мајски цвет“ укупне вредности 31.755.565 динара као и сет обука у вредности од 600.000 динара.

image_pdfimage_print