Пријем за одбојкаше Средње школе са Светског првенства у Брну

Ученике Средње школе из Великог Градишта који су на Светском школском првенству у одбојци у Брну освојили бронзану медаљу примио је данас, у свечаној сали Скупштине општине, председник општине, Драган Милић. Свечаности су, поред руководилаца општине, присуствовали и истакнути спортски радници и легенде овог спорта из Великог Градишта.

Честитајући им на успеху, председник је рекао да бронзана медаља коју су донели има више него златну вредност те да су на овом првенству на најбољи начин презентовали свој град, родитеље, професоре и школу.

“Велико Градиште је засејало семе одбојке пре 50 година – имали смо Митића, Бобу Ковача, Владимира Трифуновића, младог Митића, одличне спортске раднике. Тренер Дејан Милановић показао је да је стручњак светске класе.“, рекао је Драган Милић.

Председник је овом приликом честитао и добитницама златне медаље из Старе Пазове пожелевши свим одбојкашима успех у раду и школовању као и да постану добри људи.

На крају, Милић је екипу изненадио наградом за освојени успех – петодневним путовањем у Истанбул са џепарцем од 100 евра, а тренеру уручио урамљену слику трофејног тима. Успех је “забележен“ и фотографијама на LED билборду у центру града.

“Захваљујем се момцима који су јуначки издржали целу сезону, били су на нивоу све време, општини која је дала неизменрну помоћ и ветар у леђа, спонзорима, тренерима и свим људима у граду који нам годинама дају подстицај. Ова екипа је једина у држави која игра прву лигу у подмлађеном саставу и која је освојила на овом такмичењу до сада.“, рекао је тренер Милановић и председнику општине поклонио лопту коју су потписали сви чланови тима.

Екипа Средње школе до трећег места стигла је победивши ученике школе из Израела, у конкуренцији екипа из 32 земље, а учешће на светском такмичењу обезбедио им је успех на Републичком првенству у одбојци у Пријепољу, у фебруару ове године.

image_pdfimage_print