Светска Трка мира пролази кроз Велико Градиште

Најдужа штафетна трка на свету Peace Run – Трка мира 2018, на деоници кроз Србију која води од границе са БиХ до румунске границе, проћи ће 18. маја и кроз Велико Градиште.

Трка креће са Сребрног језера, у 08,30 сати, стазом поред Дунава и кроз центар града, до Трга Младена Милорадовића где је за учеснике и посетиоце од 09,00 сати организован културни програм и где ће их дочекати председник општине.

У трци могу да учествују сви, било да учеснике поздраве или се и сами укључе. Порука Трке мира је веома једноставна: ако можемо да трчимо заједно у миру и у хармонији, онда можемо и да живимо заједно у миру и у пријатељству!  Након Великог Градишта, учесници ће продужити за Голубац.

Peace Run подржавају Народна скупштина Србије и Олимпијски комитет Србије, а бакљу мира су до сада држали милиони људи широм света, међу њима и многи истакнути грађани света – председници држава, премијери, спортисти, уметници и остали.

Током проласка Трке кроз Велико Градиште, за саобраћај ће бити затворена улица Кнеза Лазара и Трг Младена Милорадовића, од 08,30 до 10,00 сати.

Фото: www.peacerun.org/rs/

image_pdfimage_print