Јавно надметање ради давања у закуп непокретности у јавној својини у Великом Градишту

На основу Одлуке о давању у закуп непокретности у јавној својини, број 129/2018  од 14.05.2018. године, Управног одбора Јавне установе „Спортски центар Велико Градиште“ из Великог Градишта,

Комисија за закуп ЈУСЦВГ, о б ј а в љ у ј е

 

ЈАВНО НАДМЕТАЊЕ 

РАДИ ДАВАЊА У ЗАКУП НЕПОКРЕТНОСТИ У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ

У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

 

  1. Јавна установа „Спортски центар“ Велико Градиште издаје у закуп део непокретности у јавној својини, у корисништву ЈУСЦВГ, коју чини непокривени спортски објекат „Полигон малих спортова“ у површини од 90 m2 у улици Сарајевска у Великом Градишту, на кат. парцели бр. 554 КО Велико Градиште, који генерално представља асфалтирану површину одбојкашког терена односно, површину између металне ограде јужне стране полигона и пословног објекта преко пута општине.
  1. Предметни део непокретности издаје се у закуп у поступку јавног надметања, у виђеном стању, на одређено време, на период до месец дана током маја и јуна 2018.године за време одигравања турнира у малом фудбалу са наменом вршења угститељске делатности. Закупнина се обрачунава од момента увођења закупца у посед.

У месечни износ закупнине нису урачунати трошкови ел.енергије, комунални трошкови, комуналне таксе и слични трошкови, чије прикључке обезбеђује и трошкове сноси закупац.

  1. Почетна цена закупа износи 1 еура/m² на месечном нивоу.

Минимални лицитациони корак износи 0,2 еура/m²  на месечном нивоу.

Цена закупа се исказује у еурима, а плаћа у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан плаћања.

  1. Закупац је обавезан да предмет закупа користи искључиво за обављање угоститељске делатности.
  1. Право учешћа у поступку јавног надметања имају предузетници и правна лица, која пријаве своје учешће, положе гарантни износ у висини износа једне месечне закупнине обрачунате на основу почетне цене закупа и приложе изјаву о прихватању свих услова из огласа. Гарантни износ се уплаћује на жиро рачун број 840-0961804-78 општине Велико Градиште (модел 97, позив на број 59-110), а доказ о уплати доставља се уз пријаву.
  1. Пријаве за јавно надметање, подносе се Комисији у затвореним ковертама, са назнаком “пријава за јавно надметање за закуп Полигона малих спортова” лично у просторијама ЈУСЦВГ у ул. Бошка Вребалова бр. 3, Велико Градиште, сваког радног дана од 07.00 до 14.00 часова.
  1. Увид у документацију и њено преузимање могуће је извршити у просторијама ЈУСЦВГ сваког радног дана од 07.00 до 14.00 часова. Могуће је разгледати предметну непокретност сваког радног дана од 07.00 до 14.00 часова.
  1. Пријава за јавно надметање предузетника и правног лица садржи: име и презиме предузетника, назив предузетничке радње, односно назив и седиште правног лица, извод из регистра надлежног органа,копију решења о додељеном ПИБ-у, копију потврде о извршеном евидентирању за ПДВ (уколико је у систему ПДВ-а), пуномоћје за лице које заступа подносиоца пријаве;изјаву да ће непокретност преузети у виђеном стању; изјаву о прихватању почетне цене закупа; доказ о уплаћеном депозиту; број рачуна за враћање гарантног износа.
  1. Учесницима Огласа издаје се доказ о предаји пријаве.
  1. Писане пријаве подносе се у периоду од 14.05.2018. године до 22.05.2018. године.

Благовременом сматра се пријава која је пристигла у просторије ЈУСЦВГ Велико Градиште закључно са 22.05.2018. године до 14.00 часова.

  1. По истеку рока за подношење пријава за јавно надметање, не могу се подносити нове пријаве, нити мењати и допуњавати пријаве послате у року.

Пријаве које су поднете после одређеног рока, одбацују се као неблаговремене.

Неблаговремене, непотпуне и неуредне пријаве се не разматрају.

  1. Поступак јавног  надметања  сматра  се  успелим  и  у  случају  достављања  једне  исправне  пријаве  за учешће  којом  се  подносилац  пријаве  региструје  и  присуствује  јавном  надметању  и  проглашава закупцем, ако прихвати почетну висину закупнине по којој се непокретност може дати у закуп.

Уколико подносилац пријаве не прихвати почетну висину закупнине, губи право на враћање депозита.

  1. Јавно надметање ће се одржати дана 23.05.2018. године, са почетком у 11 часова у управној згради Јавне установе „Спортски центар“ Велико Градиште, улица Бошка Вребалова бр. 3, пред Комисијом, ако је достављена најмање једна пријава, односно ако истом приступе најмање 2 независна учесника, лично или преко овлашћеног пуномоћника са овереним овлашћењима за заступање на јавном надметању.
  1. Учесници јавног надметања, пред Комисијом усмено дају своје понуде.
  1. Свака наредна понуда мора бити увећана најмање за 0,2 еура/m² на месечном нивоу.
  1. Јавно надметање се завршава, када се после највећег постигнутог износа, по трећем позиву, не јави учесник јавног надметања са већим износом.
  1. Право на закључење уговора о закупу стиче учесник јавног надметања који је понудио највећи износ закупнине.
  2. Понуђач који је учинио најповољнију понуду, обавезан је да на позив председника Комисије, одмах, потпише изјаву да је понудио највиши износ закупнине, са назнаком висине понуђеног износа закупнине.
  3. Уколико најповољнији понуђач одбије да потпише изјаву из претходне тачке овог огласа, председник Комисије, позива првог следећег најповољнијег понуђача да потпише изјаву.

Уколико први следећи најповољнији понуђач не потпише изјаву из тачке 18. овог огласа, председник Комисије јавно оглашава да поступак јавног надметања није успео.

Понуђачима који одбију да потпишу изјаве положени депозит се не враћа.

  1. Обавештење о резултату надметања се истиче на огласној табли ЈУСЦВГ.
  1. Управни одбор ће након спроведеног поступка, донети образложену одлуку о давању у закуп предметне непокретности и доставити је свим учесницима у поступку.

Лице овлашћено за закључење уговора по коначности одлуке је Директор ЈУСЦВГ.

  1. Учесник огласа коме је дата непокретност у закуп, дужан је да у року од 3 (три) дана од дана пријема одлуке, закључи Уговор о закупу, у складу са моделом уговора.
  1. Учеснику јавног надметања са утврђеним највећим износом закупнине који закључи Уговор о закупу у року од 3 дана од дана пријема коначне одлуке, уплаћени гарантни износ се урачунава у износ закупнине.
  1. Осталим учесницима враћа се уплаћени гарантни износ у року од 10 дана, од дана одржаног надметања.
  1. Уколико први најповољнији понуђач одустане од закључења Уговора о закупу или у прописаном року не закључи уговор о закупу, непокретност се додељује другом најповољнијем понуђачу.
  1. Уколико учесници Огласа са утврђеном најповољнијом првом и другом понудом одустану од закључења Уговора о закупу, немају право на повраћај уплаћеног гарантног износа, а Комисија јавно оглашава да поступак јавног надметања није успео.
  1. Закупац не може: преносити право закупа непокретности или њеног дела на друго лице, издати је у закуп или подзакуп другом лицу.
  1. Закупац је у обавези да непокретност користи у складу са прописима и наменом.
  2. Сва ближа обавештења могу се добити на телефон број 062 807 48 42.
  1. Оглас је објављен на сајту општине Велико Градиште и сајту ЈУСЦВГ, огласној табли општине и огласној табли ЈУСЦВГ и у средствима јавног информисања.

 

Број: 130/2018                                                                                 Комисија за закуп ЈУСЦВГ

Датум: 14.05.2018.год.