Помоћ примило двадесеторо родитеља за двадесет једну бебу

У присуству представника Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, председник општине Велико Градиште, Драган Милић, данас је у свечаној сали Скупштине општине, примио двадесеторо родитеља који су у претходна два месеца добили принову.

Аутоседишта за бебе, карте за бесплатан паркинг у граду и једнократне новчане накнаде родитељима 21 бебе уручили су заједно председник општине, представници Кабинета, директорка Центра за социјални рад, Неда Брајковић, и директорка ЈПК “Дунав“, Љубица Митић.

Честитавши им на приновама, председник је подсетио на мере које општина предузима за помоћ породицама кроз накнаду за прво, друго и треће дете у износу од 15.000, 20.000 и 25.000  динара те родитељски додатак за незапослене мајке од 50.000 динара. Општина помаже породице и кроз помоћ школској деци тако што основцима који испуњавају услове обезбеђује бесплатан доручак, средњошколцима аутобуску карту до школе, студентима да једном месечно бесплатно дођу кући и врате се у место студирања, а најбољим ученицима на републичким школским такмичењима додељује вредне награде. Одбојкашима који су, другу годину заредом, постали прваци државе, општина је прошле године поклонила путовање у Венецију док ће ове добити комплетну спортску опрему.

“Желим вам да бебе буду живе и здраве и да уживате с њима.“, поручио је мајкама и очевима председник општине.

Преневши честитке министарке Славице Ђукић-Дејановић, представница Кабинета за демографију и популациону политику, Марија Ђорђевић, честитала је руководству општине на свим поменутим мерама популационе политике које спроводи, рекавши да општина Велико Градиште може да служи као пример добре праксе и пример другим општинама.

Наши нови суграђани су 10 девојчица и 11 дечака, од чега двоје близанаца. Прво дете добило је седморо родитеља, друго десеторо, треће, четврто и пето дете један пар, а у једној породици родило се и девето дете. Девет је и незапослених мајки које су оствариле родитељски додатак.