Велико Градиште: Ново санитетско возило и дечја игралишта, на Сребрном језеру завршетак спортске хале

Општина Велико Градиште набавила је специјализовано санитетско возило за Дом здравља, а у неколико насеља обезбедила нова дечја игралишта док се радови на првој фази изградње спортске хале на Сребрном језеру приводе крају.

Председник општине, Драган Милић, уручио је у петак кључеве возила, вредног 30 хиљада евра, директорки Дома здравља, Љиљани Стевановић. Како је, овом приликом рекао, санитет је комплетно опремљен да пружи прву помоћ и омогући што квалитетнију услугу пацијентима, а возни парк ове здравствене установе никад није био бољи.

Пре две године из буџета општине набављен је комби за превоз болесника на дијализу, а већ почетком наредне године преко Миниистарства здравља очекује се набавка још једног санитетског возила.

“Почетком ове године отворили смо нову  здравствену амбуланту у Средњеву, а одобрена су нам и средства за комплетно сређивање Дома здравља па очекујем да за годину дана имамо једну нову здравствену установу за решеним грејањем, струјом, столаријом и санитаријама тако да ћемо имати добре услове за наше грађане којима је неопходна лекарска помоћ.“, додао је Милић.

Спортска хала на Сребрном језеру једна је од кључних инвестиција у овој години. Површине терена 1.200m2 са квалитетним, универзалним паркетом за кошарку и одбојку и пратећим садржајима, налази се у непосредној близини врхунског ТЕО4 кошаркашког кампа и 50 метара од аква парка где ће деца имати могућности и да се забаве док буду овде тренирала.

“Завршава се прва фаза, вредности око 80 милиона динара чиме је обухваћено до 80 одсто радова. Иако радови касне месец дана, очекујемо да ће до следеће сезоне бити завршена комплетна хала. Већ водимо разговоре да доведемо одбојкаше који би направили нови хотел, користили халу и тренирали децу јер је Градиште град одбојке. Захваљујем се Министарству туризма и министру Љајићу од кога имамо велику подршку.“, рекао је Драган Милић.

Овом приликом, председник је, са руководством општине, директорима јавних предузећа, школа и предшколске устанвое, обишао и четири насеља где су постављена нова дечја игралишта – Острово, Затоње, Сираково и Тополовник.  Вредност мобилијара за свако село је око 70 хиљада динара док је вредност укупних средстава издвојених за дечја игралишта око 600 хиљада динара.

Малишани су добили по једну љуљашку, клацкалицу и пењалицу, а у овој години претходно су обезбеђена игралишта и у Ђуракову, Великом Градишту, Чешљевој Бари и на Сребрном језеру док је нови мобилијар поручен за Кусиће, Кумане и Велико Градиште. Играчке у свим аспектима одговарају важећим стандардима квалитета.