Други конкурс за доделу стипендија студентима за школску 2017/2018. годину

На основу Одлуке о расписивању II конкурса за доделу стипендија студентима са подручја општине Велико Градиште за школску 2017/2018 годину, број 67-20/2017-01-4 од 11.12.2017. године, Општинско веће општине Велико Градиште, објављује

 

II        К  О  Н  К  У  Р  С

ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА

 ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018  ГОДИНУ

 

БРОЈ КОРИСНИКА И УСЛОВИ II КОНКУРСА 

У школској 2017/2018 години, стипендираће се 7 (седам) студената и то:

– Мастер студије 2 стипендије
– Редовни студенти из осетљивих друштвених група 5 стипендијa

Студент из осетљиве друштвене групе, остварује право да учествује на конкурсу, уколико  испуни један од следећих услова:

  • да су он и чланови његове породице корисници новчане социјалне помоћи код Центра за социјални рад, или да их је Центар препознао као материјално угрожену породицу
  • да је дете без родитељског старања,
  • да је из једнородитељске породице (живе с једним родитељем, а други родитељ није жив, или нема податак о другом родитељу у изводу из МКР)
  • да припада ромској националној мањини,
  • да је лице са инвалидитетом,
  • или лице са хроничним болестима (бронхијална и срчана астма, декомпензована срчана обољења, трансплантација срца, епилепсија, прогресивне нервномишићне болести, парезе и парализе, хемофилија, инсулин зависни дијабетес, хроничне бубрежне инсуфицијенције на дијализама, системске аутоимуне болести, и сл.)

Право на стипендију могу остварити редовни студенти који први пут уписују зимски семестар године коју студирају, са подручја општине Велико Градиште.

Стипендија се не може користити за поновљену годину студије на истом или другом факултету.

Студенти који користе студентски кредит или стипендију од других предузећа и установа и по основу Закона о ученичком и студентском стандарду, не могу бити корисници стипендије.

Додељена стипендија, припада студенту од дана закључења Уговора о стипендирању, па до истека рока предвиђеног уговором.

Студент који прекине школовање дужан је да врати примљен износ стипендије  са одговарајућом важећом каматом.

По завршетку студија стипендиста је дужан да прихвати запошљавање на подручју општине Велико Градиште, уколико постоји слободно радно место, најмање онолико година колико је користио стипендију.

II  ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА 

Студенти учесници конкурса дужни су да поднесу следећа документа:

– пријаву за доделу стипендије

– уверење о уписаној одговарајућој години студија и по који пут

– потврду о висини просечне оцене остварене у предходним годинама студија, за студенте прве године сведочанства сва четри разреда средње школе

– уверење о члановима заједничког домаћинства (овера надлежног органа)

– уверење о приходима по члану домаћинства за првих 6 (шест) месеци текуће године, издато од стране надлежног органа Општинске управе општине Велико Градиште

– изјаву да не примају студентски кредит или стипендију од других предузећа и установа, односно по основу члана 10. и 11. Закона о ученичком и студентском стандарду

– доказ о пребивалишту (очитану личну карту или потврду о пребивалишту издату од стране ПС Велико Градиште).

Осим наведених обавезних докумената у зависности од потреба ( студенти из осетљивих друштвених група) достављају и:

-оверена копија документа који потврђује инвалидност студента,

-копија решења о признавању права на новчану социјалну помоћ, или потврда Центра

-копија извода из матичне књиге умрлих,

-доказ о постојању хроничног обољења,

-један од доказа да студент припада ромској националној мањини (решење о упису у посебан бирачки списак студента или једног од његових родитеља, лична изјава оверена од надлежног органа, потврда издата од регистрованог ромског удружења).

III РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА И ДОСТАВЉАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ 

Рок за пријављивање на Конкурс отворен је  закључно са даном 26.12.2017. године.

Пријава и остала конкурсна документација за доделу стипендија подноси се Општинској управи општине Велико Градиште – Одељењу за општу управу, непосредно предајом на писарцу- канцеларија број 1, или путем поште на адресу: Општинска управа општине Велико Градиште, Житни трг бр.1, 12220 Велико Градиште, са назнаком „Пријава на конкурс за доделу стипендије“.

Неблаговремено поднете пријаве и пријаве са непотпуном конкурсном документацијом неће се разматрати.

IV  ДОДЕЛА СТИПЕНДИЈА 

Редослед студента за доделу стипендија за мастер студије, утврђује се на основу прихода по члану домаћинства оствареног у првих 6 (шест) месеци текуће године. У случају да два или више кандидата имају исти приход по члану домаћинства, предност ће се дати кандидату са већом просечном оценом оствареном у току студирања.

Редослед  студената за доделу стипендије из осетљивих друштвених група утврђује се на основу критеријума утврђених  Правилником о утврђивању критеријума за доделу стипендија студентима са подручја  општине Велико Градиште („Службени гласник општине Велико Градиште“, бр.30/2016).

Одлука о додели стипендија објавиће се  на огласној табли Општинске управе општине Велико Градиште и интернет страници општине  www.velikogradiste.rs               

ИСПЛАТА СТИПЕНДИЈЕ 

Стипендија се додељује студенту за време трајања редовне наставе , која је прописана за стицање одговарајућег  степена образовања.

Са изабраним стипендистом , председник општине Велико Градиште закључује  Уговор о стипендирању.

Студент прималац стипендије дужан је да редовно полаже испите и по упису наредне године студија, у роковима одређеним статутом факултета, доставља потврду Општинском већу општине Велико Градиште, у супротном сматраће се да је Уговор о стипендирању раскинут. 

VI КОНКУРСНИ ОБРАСЦИ И ИНФОРМИСАЊЕ О ПОСТУПКУ СПРОВОЂЕЊА КОНКУРСА 

Образац Изјаве да студент не прима студентски кредит или стипендију од других предузећа и установа, односно по основу члана 10. и 11. Закона о ученичком и студентском стандарду, као  и све информације везане за Конкурс, могу се  добити у Општинској управи општине Велико Градиште – Одељењу за општу управу– канцеларија број 1. и 4, или на телефон 660-122; 662-489, контакт особа Весна Милановић.

ОБРАЗАЦ ИЗЈАВЕ

Број: 67-20/1/2017-01-4

Датум: 11.12.2017. године

ПРЕДСЕДНИК
ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
Драган Милић