Закључак о исправци грешке у Јавном позиву број 320-97/2017-07

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОПШТИНА ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ

Одељење за привредни и економски развој и дијаспору

Број: 320-97/2017-07

Датум: 24.08.2017 год.

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ

 

На основу чл. 146. Закона о општем управном поступку („Сл.гласник РС“, бр. 18/2016) и Правилника о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини  („Сл.гласник РС“, бр. 16/2017), овај орган доноси

 

ЗАКЉУЧАК

О исправци грешке у јавном позиву

 

У Јавном позиву за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Велико Градиште за 2018 годину, бр. 320-97/2017-07 од 06.06.2017 године објављеног у Службеном гласнику општине Велико Градиште бр. 8/2017, на интернет страници општине Велико Градиште, огласној табли зграде Општине Велико Градиште и огласним таблама месних канцеларија у свим насељима на територији општине Велико Градиште, исправља се техничка грешка тако да:

– у делу IIу тачки 3. под а) уместо „за Регистровано пољопривредно газдинство у систему уматичења“ сада стоји „за животиње у систему уматичења“,

– у делу II у тачки 3. под б) уместо „за Регистровано пољопривредно газдинство које није у систему уматичења“ сада стоји „за животиње које нису у систему уматичења“.

О б р а з л о ж е њ е

Дана 06.06.2017 године Комисија за израду предлога Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Велико Градиште за 2018 годину општине Велико Градиште  расписала је Јавни позив за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Велико Градиште за 2018 годину (у даљем тексту: Јавни позив). Јавни позив је објављен у Службеном гласнику општине Велико Градиште бр. 8/2017, на интернет страници општине Велико Градиште, огласној табли зграде Општине Велико Градиште и огласним таблама месних канцеларија у свим насељима на територији општине Велико Градиште. Дана 24.08.2017 године руководилац Групе за планирање коришћења пољопривредног земљишта Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Управе за пољопривредно земљиште је у службеној електронској пошти обавестила овај орган да је потребно исправити техничку грешку у Јавном позиву, из разлога што је иста направљена у моделу Јавног позива на интернет страници Управе за пољопривредно земљиште а ради уподобљавања текста са одредбама Правилника о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини  („Сл.гласник РС“, бр. 16/2017). У истој службеној електронској пошти стоји који текст у Јавном позиву је потребно исправити и на који начин,  па је сходно чл. 144. Закона о општем управном поступку („Сл.гласник РС“, бр. 18/2016) закључено као у диспозитиву.

Из напред наведеног закључено је као у диспозитиву.

Овај Закључак обајвити у јавном гласилу „Службено гласник општине Велико Градиште“, интернет страници општине Велико Градиште и огласним таблама месних канцеларија.

ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ:
Александар Игњатијевић, дипл.инж.пољ.




Обавештење о извођењу гађања на полигону “Пескови“

Јединице Војске Србије изводиће гађање из пешадијског наоружања на полигону “Пескови“, рејон села Кусиће (општина Велико Градиште), који захвата објекте: Коларница – Кошеви – Орнице – Доњи пескови  – Саднице – Топоље дана 01, 04, 06, 07, 08, 09, 10, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27. и  28.09.2017. године.

Забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега у означеном простору у наведеним данима.

Полигонски – стрелишни простор у којем ће се изводити гађање биће обележен црвеним барјачићима и таблицама са натписом: “НЕ ИДИ ДАЉЕ – ГАЂА СЕ“ и обезбеђен стражарима.

У наведеним данима забрањен је бораквак у означеном простору и свако прикупљање и дирање нераспрснутих пројектила и њихових делова (опасно по живот).

Све информације о реализацији гађања могу се добити у Команди ЦО КоВ у Пожаревцу или код управника Стрелишта у селу Кусиће. Контакт телефон 012/666-976.

Центар за обуку копнене војске Пожаревац




“Великоградиштанску гитаријаду“ на Дунаву пратило обиље добрих вибрација

У петак и суботу 25. и 26. августа, у градском парку у Великом Градишту, пред бројним посетиоцима и мноштвом добре забаве и позитивне енергије која се осећала обе вечери, одржана је друга “Великоградиштанска гитаријада“.

Велика сцена угостила је извођаче из читаве Србије. Бендови су стигли из Београда, Зајечара, Краљева, Неготина, Ниша и других места.

Гитаријада је догађај такмичарског карактера са ревијалним делом у којем су наступили “Излазак из коме“, “Командоси“, “Прогрес“, “Чврге“, “Погон Бгд“, “Crash“, “Револтни перон“, “Misha Masina & Mashtrakala“, “Диверт“, “Црвени картон“ и “Atheist rap“.

Од укупно 16 такмичарских бендова, жири је изабрао три најбоља. Прво место припало је бенду “Трње“ из Београда, друго је понео “Стоп“ из Костолца, а треће “Framework“ из Младеновца.

Награду у категорији “најбољи гитариста“ однео је Александар Урошевић из бенда “Planet Caravan“.

Организатори “Гитаријаде“ су Удружење “Великоградиштанска гитаријада“ и општина Велико Градиште, уз подршку Туристичке организације и бројних спонзора.

  




Општина представља своје потенцијале на терену

Туристичка организација организовала је, у суботу 26. августа, две типске презентације туристичких потенцијала наше општине.

Млади каратисти из Београда који ово лето тренирају у кампу на Сребрном језеру који води наша прослављена каратискиња Татјана Петровић (од 1989. до 2001. године 27 пута је била државни првак у борилачким вештинама затим првак Балкана, првак Јапана 1994. године, првак Америке 1995–1997–2000. године, на Светском првенству је освојила бронзу 1992. године, а злато 2001. године) изразили су жељу да посете зграду општине Велико Градиште па им је Туристичка организација организовала занимљив пријем у пратњи туристичког водича, након чега су одгледали и промотивни туристички филм.

Одушевљени малишани постављали су занимљива питања, а највише интересовања је, свакако, владало за спортове (кошарку и ТЕО4 камп, одбојку, спортске терене, Евровело бициклистичку руту и остало) као и атракције на води у оквиру аква парка, али и за дугу и богату историју наше општине. Након обиласка велелепног општинског здања, каратисти су се, у организацији општине Велико Градиште, упутили ка манастиру Тумане и Голубачком граду где су наставили ову једнодневну туристичку туру, испуњену бројним занимљивостима и догађајима.

Истога дана, студенти и професори заштите животне средине са московског државног Универзитета Ломоносов, у сарадњи са Универзитетом из Новог Сада, посетили су насеље Рам. Специфично природно окружење – наслаге песка, Дунав који на плажу избацује речне шкољке и ракове, близина природног резервата за птице селице Ада Чибуклија и стеновита узвишења, одушевили су љубитеље природе. Туристичка организација је, у сарадњи са археологом Драганом Јацановићем, организовала обилазак рамске обале, тик испод узвишења на којем се налази античка Ледерата. Једночасовни обилазак успешно је реализован, а студенти су из Рама, као природни сувенир, понели шкољке са песковите обале природне увале Дунава.




У Великом Градишту отворен 9. Међународни филмски фестивал туристичког и еколошког филма “Силафест“

У амфитеатру градског парка на обали Дунава, синоћ је у Великом Градишту свечано отворен 9. међународни фестивал туристичког и еколошког филма СИЛАФЕСТ 2017.

Фестивал је, у присуству амбасадора Републике Турске, господина Танжуа Билгића, и бројних гостију из земље и иностранства, отворио председник општине, Драган Милић. Он је, поздравивши све присутне и пожелевши им пријатан боравак Великом Градишту и Сребрном језеру, и овом приликом истакао значај Фестивала, не само за туризам и екологију, већ и за име које је Градиште стекло у филмском свету.

Пре првих пројекција, гостима се обратио амбасадор Републике Турске, захваливши се организаторима на позиву и гостопримству уз напомену да је први пут у Великом Градишту, али да ће, док трају радови на Рамској тврђави, одсад долазити чешће у посету. Између осталог, он је говорио о важности оваквих фестивала, пре свега о буђењу свести код младих генерација о туризму и ономе што нам ова привредна грана пружа, али и о заштити животне средине као теме која се намеће као приоритет у модерном времену.

На Фестивалу ће бити приказано пет филмова турских редитеља који су стигли на свечано отварањe, а синоћ је приказан први, о Бурси, првом граду Отоманског царства, под називом Бурса “Feel the city“.

Директорка Туристичке организације општине Велико Градиште, Дајана Стојановић, поздравила је све присутне и захвалила се дугогодишњим сарадницима СилаФест-а: Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Туристичкој организацији Србије и Високој туристичкој школи са Новог Београда, члановима жирија, међу којима је био Хасан Арнаутовић, познати босански режисер, Емилија Стојева, шеф Одсека за камеру из Бугарске као и председник жирија, Збигњев Żмудски, добитник Оскара 2003. године.

Госте је кроз програм водила Татјана Петровић, позната каратискиња, светска првакиња у овом спорту, чији се камп борилачких вештина одржава на Сребрном језеру.

Публика ће имати прилике да, током преостале четири вечери, види 67 најбољих филмова. Пројекције почињу од 19,45 сати док ће финалне вечери, 01. септембра, када ће бити додељене наградe за најбоља филмска остварења, програм почети од 20 сати.

   

 

 




Одржана конференција за медије поводом 9. СИЛАФЕСТ-а

 

У просторијама Туристичке организације Србије, у четвртак 24. августа, одржана је конференција за новинаре поводом предстојећег 9. Међународног фестивала туристичког и еколошког филма “Силафест“ који ће се одржати у Великом Градишту и на Сребрном језеру од 27. августа до 01. септембра.

Медијима су се обратили Слађан Марковић, заменик председника општине Велико Градиште, Владимир Павковић, односи са јавношћу Високе туристичке школе струковних студија, партнера фестивала, Владимир Рацовић, музичар и композитор, чланови жирија Љиљана Черовић, Туристичка организације Србије и Бошко Савковић, извршни продуцент фестивала.

Конференција је била изузетно добро посећена, а велико интересовање владало је, како за сам фестивал и пратећа дешавања, тако и за протеклу туристичку сезону на Сребрном језеру, ТЕО камп, обнову Рамске тврђаве и богато културно-туристичко лето.

 




Пласман пољопривредних производа на Велетржници Београд

У циљу повећања пласмана пољопривредних производа из региона, преносимо обавештење произвођачима и трговцима о ценама воћа и поврћа на Велетржници Београд и могућностима закупа продајних места.

Промет и цене производа у периоду од 14. 08. до 20. 08. 2017. 

Производ Количина (т) Цена (по кг)
лубеница 570 18 – 22 дин.
парадајз 242 25 – 50 дин.
краставац 218 15 – 45 дин.
паприка 211 20 – 70 дин.
диња 167 25 – 35 дин.
црни лук 126 15 – 25 дин.
шаргарепа 123 15 – 35 дин.
грожђе 109 80 – 100 дин.
бресква 108 30 – 80 дин.
кромпир 102 20 – 40 дин.
јабука 94 20 – 50 дин.
купус 93 30 – 35 дин.
тиквица 90 30 – 35 дин.
шљива 39 30 – 50 дин.

На Велетржници послује преко 800 трговаца. Дневно у просеку Велетржницу посети 2.000 пословних купаца, а годишњи помет робе је око 120.000 тона. Произвођачи могу да се организују у задруге и удружења и директно под много повољнијим условима понуде и продају све што произведу.

Од укупно 831 продајног места, тренутно је слободно 47 места на платоу. Квадратура продајних места креће се у распону од 14 м2 до 72 м2.

За све информације заинтересовани се могу обратити Инфо центру Велетржнице Београд на број тел. 011 381 81 12.




Друга “Гитаријада“ у Великом Градишту

Друга великоградиштанска “Гитаријада“ ове године биће одржана 25. и 26. августа, у градском парку, са почетком у 20 часова.

У такмичарском делу представиће се 16 бендова док ће у ревијалном делу наступити групе Излазак из коме, Командоси, Прогрес, Чврге, Погон Бгд, Crash, Револтни перон, Misha Masina & Mashtrakala, Диверт, Црвени картон и Atheist rap.

Организатори “Гитаријаде“ су Удружење “Великоградиштанска гитаријада“ и општина Велико Градиште уз подршку Туристичке организације општине Велико Градиште и  бројних спонзора.

Више информација о “Гитаријади“ можете добити на телефон 062/8390366.




Обавештeње о измирeњу обавеза према ПУ „Мајски цвет“

Обавештавају се родитељи који имају неизмирене доспеле обавезе према ПУ „Мајски цвет“, а по уговору чл. 3 тачка 10. имају обавезу да до 20. у месецу измире дуговање за претходни месец, неће потписати уговор за радну 2017/18 годину, што повлачи да дете неће кренути у вртић од 04.09.2017. године док у потпуности не измире дуговање.

Уговори ће се потписивати до 10. септембра 2017. године.

Велико Градиште                                                                                                      Директор

16.08.2017. године                                                                                             Славица Јанковић




Кики и “Пилоти“ освојили Велико Градиште: Свет је леп када сањамо!

Кики Лесендрић и „Пилоти“ одржали су, у суботу 19. августа, сјајан двосатни коцерт у препуном градском парку у Великом Градишту. Кики је на концерту изводио хитове који су добро познати публици па су баладама „Као птица на мом длану“, „Заборављени“, „Свет је леп када сањамо“ направили прелепу романтичну атмосферу. У публици су били заљубљени парови, омладина и људи средњих година, који су два и по сата хорски пратили Кикија и “Пилоте“.

Најемотивнији део концерта свакако је био тренутак када је младић из публике изашао на бину и запросио своју девојку, након пет година успешне везе.  Прстен се нашао на њеној руци, а дуг загрљај и први плес на бини одушевили су узбуђену публику.

Изненађење вечери на концерту било је појављивање Богдана Обрадовића, бившег селектора тениске Репрезентације Србије, који је са Кикијем енергично одсвирао пар великих хитова, поздравио публику, а затим се придружио маси обожаваоца.

Након концерта, Кики се фотографисао са највернијим фановима, који су му усхићени упутили речи хвале и одушевљења.

Концерт Кикија Лесендрића и “Пилота“ биће упамћен као један од најемотивнијих, како за обожаваоце тако и за извођаче. Утисци су потпуно позитивни, имали смо звездано небо, и бар на тренутак заједно смо сањали у августовској ноћи.

Туристичка организација Велико Градиште