Пријем учесника Међународне ликовне колоније

На Сребрном језеру протекле недеље одржана је Међународна ликовна колонија, у организацији Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ из Пожаревца, “Народног музеја Велико Градиште“ и општине Велико Градиште.

Тим поводом, ликовне уметнике су у свечаној сали Скупштине општине примили председник општине, Драган Милић, директор “Народног музеја“, мр Драган Богичић и председница Удружења, Снежана Милошевић. 

Председник општине је, пожелевши добродошлицу гостима, представио лепоте и туристичке и инвестиционе потенцијале Великог Градишта и Сребрног језера чија је природа била ризница инспирације уметницима, поменувши, између осталог и Кошаркашки камп прослављеног репрезентативца и олимпијца, Милоша Теодосића, као и мноштво професионалних спортских садржаја. Најавивши бројне манифестације градиштанског културног лета, он је искористио прилику да уметницима представи чувене Градиштанце, Властимира Павловића Царевца и Жанку Стокић.

Председница Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“, захваливши домаћинима на гостопримству, истакла је да је Велико Градиште, са председником на челу, пуно потенцијала љубави и разумевања за културу, за које мали број политичара има осећај. Она је, такође, истакла и допринос господина Богичића на пољу културе, на чију је иницијативу отворен “Народни музеј“.

“Овај наш тим зна да је култура темељ свега. Причајте о Великом Градишту, Србији, будите наши промотери, а ми ћемо знати како да вам се одужимо!“, поручила је Снежана.

На пријему су се представили сви ликовни уметници, а чуло се да и већи градови немају такав осећај за културу као Велико Градиште као и да је колонија сакупила врхунске уметнике те да је организација скупа на висини. Они су у свом обраћању изразили задовољство овом посетом и заинтересованошћу домаћина за њихов рад, преносећи утиске које су стекли на колонији.

Присутнима се обратио и директор Народног музеја, захваливши Снежани Милошевић и уметницима на одличној сарадњи.

Овом приликом, председник општине поделио је, у име општине, Народног музеја и Удружења „Ђура Јакшић“, захвалнице за учешће на ликовној колонији.

ВИДЕО ПРИЛОГ