Општина Велико Градиште уручила награде најуспешнијим ученицима и професорима

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, уручио је данас награде најуспешнијим ученицима завршних разреда основних и средњих школа, ученицима који су освојили неко од прва три места на републичким такмичењима и њиховим професорима, заслужним за успех, те најбољим студентима са територије општине.

Поздравивши награђене и честитавши им на успеху, председник општине је рекао: “Ви сте најбољи међу одличнима. Показали сте да имамо изузетно квалитетно образовање. Ја то често истичем – имамо три основне школе, дечји вртић и средњу школу и то показује резултате. Ја знам шта значи васпитавати децу, са разним несташлуцима које нам приреде, али тај рад даје резултате.  Ово су најлепши сусрети када покушавамо да бар једним делом вратимо тој деци оно што чине током читаве године, а то су признања и награде које смо, као општина, установили. То је велики успех што се показује и сваке године на пријемним испитима на тежим факултетима, кроз оцене које добијају школе и при инспекцијском надзору. Велике заслуге за успех имају и наставници који изузетно раде свој посао и директори који врло успешно воде ове установе као и други сарадници у школама.“.

Он је навео и да је успех градиштанске деце веома запажен и пропраћен у медијима те да нема боље инвестиције од улагања у просвету што ће се вратити и општини и држави Србији.

“Као и до сада, општина ће и даље помагати рад школа опремањем паметним таблама, куповином квалитетних учила, бесплатном ужином и превозом за средњошколце и студенте као и обезбеђењем станова за просветне раднике и слично. Својим активностима проносите име Великог Градишта широм Србије, а неки и даље. Наставите да нижете успехе као и до сад.“, поручио је Милић.

У име награђених обратио се ученик Средње школе, Немања Милошевић,захваливши свима који су га подржавали, имали разумевања и ценили његове успехе, међу којима су професори, разредна, директор и председник општине. Посебно се захвалио породици и пријатељима, који су му, како је рекао, били подршка и верни пратиоци, пожелевши овом приликом свим ученицима пуно успеха у школовању.

Већ низ година општина Велико Градиште одаје признање ученицима и награђује труд, рад и изузетан успех који су током школовања остварили.  Ове године, међу награђенима је педесет троје добитника дипломе “Вук Караџић“, од чега петоро ђака генерације, као и деветоро ученика и три спортске екипе који су освојили неко од прва три места на републичким такмичењима које организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја као и њихови професори, заслужни за успех. Њима су се придружила и два најбоља студента са територије општине Велико Градиште.

Уз књигу, “вуковци“ су награђени и са по 3.000 динара док су ђаци генерације добили ваучер за техничку робу у износу од 35.000 динара. Добитници ваучера са овим износом су и Никола Кнежевић који је на републичком такмичењу из хемије освојио прво место, Растко Јокић са освојеним првим местом из књижевности док је Немања Милошевић, који је уједно и ђак генерације овдашње Гимназије, за освојено друго место из српског језика и језичке културе награђен ваучером у вредности од 27.000 динара. Професорке Весна Новковић и Сања Ђокић, чији су ученици освојили прва места, награђене су износима од 10.000, а Бојан Јелић, за освојено друго место, износом од 8.000 динара. Најбољем студенту општине, Милици Пралица, суденту Фармацеутског факултета у Београду, општина је уручила награду од 30.000 динара, а њеној колегиници Сањи Драгуцановић, студенту Медицинског факултета у Београду, 20.000 динара.

Спортистима, одбојкашима, фудбалерима, џудистима и каратистима основне и средње школе, који су се јуче вратили са наградног путовања у Венецију, уручени су и сезонски ваучери за базене Силвер Лејка, а Ани Милошевић, добитници бронзане медаље на Балканском првенству у џудоу, и тренерка.

Да подсетимо, општина је до сада већ, за постигнут успех на републичким школским такмичењима, уручила поклоне најбољим спортистима средње и основне школе из Великог Градишта као и Одбојкашком клубу ВГСК. Поред петодневног путовања у Венецију које су добили сви спортисти, Одбојкаши Средње школе, са професором, који су ове године освојили 1. место награђени су и сезонским ваучерима за базене и мајцама, а Школа је добила комплет дресова. Исте награде добили су и Одбојкаши Основне школе “Иво Лола Рибар“ који су ове школске године били прваци на републичком такмичењу, са тренером и двема наставницама. Прва три места на републичком такмичењу су освојили џудисти и каратисти Средње и Основне школе из Великог Градишта – Ана Милошевић, Теодора Стојићевић, Јован Петровић, Зорана Благојевић, Тијана Стојиљковић и Катарина Стојићевић, који су заједно са тренерима, награђени ваучерима за базене и мајцама. Фудбалери Средње школе и њихов професор, који су на репубичком такмичењу освојили 2. место, добили су квалитетне тренерке и лопте, као и сезонске ваучере за базене.

Свечаност доделе награда употпунили су полазници Школе за основно и средње музичко образовање “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца – Одељења у Великом Градишту. Гости су имали прилике да чују извођење музичког хора као и наступ Василија Арсића на хармоници и Лане Марковић на гитари.

Награђени ученици

ВИДЕО ПРИЛОГ

 

image_pdfimage_print