Приступање пројекту „Локални развој источне Србије кроз повећање прихода од туризма”

У Великом Градишту, одржан је јуче састанак поводом пројекта „Локални развој источне Србије кроз повећање прихода од туризма” који је, у сарадњи са програмом Уједињених нација за развој (UNDP), покренула Агенција за управљање лукама Републике Србије.

Пројекат ће се реализовати у 2017. години са циљем да се Дунавом повежу Београд и шест градова Источне Србије на Дунаву чије се постојање протеже на доба Римљана како би се креирала јединствена туристичка понуда којом ће се ово подручје представити домаћим и страним туристима.

Састанку су присуствовали директор Агенције за управљање лукама, Вук Перовић, директор Агенције за консалтинг и менаџмент у туризму, Бранко Красојевић, председник општине, Драган Милић, заменик председника, начелница Опшптинске управе, главни урбаниста, представници Одељења за привредни и економски развој и дијаспору као и руководиоци Туристичке организације, Спортског центра, Народне библиотеке и Културног центра општине.

Поред кључних услова за учешће у пројекту, на састанку су представљени туристички капацитети општине Велико Градиште са освртом на предности и недостатке садашње понуде.

За координатора, испред општине Велико Градиште, одређена је Јасмина Петровић, руководилац Одељења за привредни и економски развој, а као заменик, Дајана Стојановић, директор Туристичке организације. Задатак чланова радне групе је да прикупе одговарајућу документацију те дају мишљења и сугестије како би се сачинио што квалитетнији документ који би садржао смернице и препоруке за ефикаснију промоцију наутичког и других пратећих облика туризма.

Оцена овог састанка је да општина Велико Градиште обилује природним лепотама и спортским, културним и туристичким садржајима те да испуњава услове за пристајање туристичких бродова, који је неопходан за креирање понуде и реализацију овог пројекта.

ВИДЕО ПРИЛОГ