Саопштење Полицијске управе у Пожаревцу

Припадници Полицијске управе у Пожаревцу, у сарадњи са пореском полицијом у Пожаревцу, поднели су кривичне пријаве против мештанина Костолца, власника аутопревозничке радње,  због основане  сумње да је извршио кривично дело пореска утаја.

Он је осумњичен да је током 2015. године, у намери да  делимично избегне плаћање пореза на приходе од самосталне делатности у пословној документацији лажно приказао расходе, на име обавеза плаћања приватним радњама за поправку машина. На овај начин избегао је плаћање пореза у износу од око 1 000 000  динара.

Кривична пријава због основане  сумње да су извршили  кривично дело пореска утаја, поднета је и против двојице власника приватних радњи за поправку моторних возила и машина из Костолца. Они су осумњичени да су током 2015. године, сачинили лажне рачуне о промету услуга сервисирања, одржавања возила и машина као и чувања  и обазбеђивања радних машина  и на тај начин  власнику аутопревозничке радње из Костолца, омогућили да умањи  добит за опорезивање и избегне плаћање пореза на доходак грађана.

Кривична пријава,  поднета је  Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.