У Великом Градишту прослављена православна Нова година

Грађани општине Велико Градиште дочекали су и ову православну Нову годину у слављеничком расположењу, уз културно-уметнички и забавно-музички програм и бесплатно послужење.

Новогодишњи програм почео је већ у 19 часова у хали спортова  Велико Градиште сплетом народних игара, у извођењу АНИП “Властимир Павловић Царевац“ из Великог  Градишта у неколико старосних категорија. Двочасовни квалитетан програм одушевио  је публику играма и песмама из читаве Србије.

У веселом расположењу, уз  традиционалну здравицу и звуке народног кола, почео је и дочек Нове године на Житном тргу. Посетиоцима  су служени сендвичи, кувано вино, ракија и сокови који су, уз добру музику и игру, допринели  правој новогодишњој атмосфери. Оркестар Новице Симића “Зналци“ био је задужен за добру атмосферу па се весело и разиграно коло играло све до поноћи када је величанствени ватромет најавио долазак Нове православне године.

Црквена звона означила су почетак поноћне литургије, а велики број присутних грађана придружио се молебану у цркви Светог Архангела  Гаврила.
Дочек Нове године  по Јулијанском календару организовали су општина Велико Градиште,  Туристичка организација општине, Културни центар  “Властимир Павловић Царевац“, МЗ Велико  Градиште као и многобројни пријатељи и спонзори дочека.

ВИДЕО ПРИЛОЗИ:
КОНЦЕРТ АНИП “В. П. ЦАРЕВАЦ“
ДОЧЕК НА ТРГУ
МОЛЕБАН У ЦРКВИ

image_pdfimage_print