Средњошколци у посети општини

У оквиру предмета грађанско васпитање, група ученика 3. разреда Средње школе Велико Градиште данас је посетила локалну самоуправу.

Заједно са својим директором, Зораном Ташићем, и професорком грађанског васпитања, Сањом Стефановић, имали су прилику да виде и боље се упознају с функционисањем и структуром општинских органа и служби.

Између осталог, ученици су обишли и канцеларију председника општине и Скупштине општине, где им је председница Скупштине, Браниславка Шуловић, представила рад тог органа и одборника. Она их је, уједно, позвала да присуствују наредној седници Скупштине општине која ће се одржати крајем месеца.

Председник општине, Драган Милић, објаснио је ђацима које су његове надлежности и на који начин руководи општином. Колико је овај посао комплексан и захтева добру координацију и сарадњу са другим органима, јавним установама и предузећима како би све функционисало без проблема, настојао је да представи председник, позвавши ученике да присуствују следећој јавној расправи о буџету општине за наредну годину. “На овај начин и ви учествујете у раду општине као пуноправни активни чланови заједнице“, рекао је Милић, поздравивши идеју да се средњошколци директно упознају са локалном самоуправом и својим правима и обавезама.

Ученици су овом приликом упућени и на званични сајт општине где могу наћи корисне информације о локалној самоуправи и који ће им помоћи у лакшем сналажењу те омогућити да једноставније и брже остваре своја грађанска права.

dscn4545 dscn4547 dscn4551 dscn4553 dscn4555