Свечано отварање нове градске пијаце

У Великом Градишту, на Дан државности и празник Сретење, 15. фебруара, биће отворена нова градска пијаца. Пијацу ће у 10 сати, у присуству сарадника и начелника Браничевског округа, Александра Ђокића, свечано отворити председник општине, Драган Милић.

Ова пијаца налази се на месту старе која је деценијама уназад, поред снабдевања, служила и као центар свакодневног окупљања мештана.

Комплетно реновирана, пијаца располаже са укупно 92 нове тезге са затвореним боксовима за складиштење производа који се закључавају како продавци робу не би морали да враћају кућама.

На 80 тезги продаваће се пољопривредни производи док су за месо, рибу, млеко и млечне производе отворена три засебна локала. Поред продаје прехрамбених производа, 12 тезги одвојено је за малу робну пијацу.

Осим тезги, пијаца је добила нови санитарни чвор и комплетну подну облогу, док ће купце и продавце од лоших временских услова штитити наткривена метална конструкција са лексаном.

Високом бетонском оградом са три нове капије и прилазним путевима, новом расветом и видео надзором безбедност пијаце подигнута је на максимални ниво.

Свечано отварање пратиће наступ фолклорног ансамбла АНИП “Властимир П. Царевац“ уз богато послужење.

image_pdfimage_print