Пријем поводом Дана просветних радника и Дана ватрогасаца

Поводом дана ватрогасаца и просветних радника, председник општине, Драган Милић, данас је, у свечаној сали Скупштине општине, примио најуспешније раднике ових институција у протеклој години. Овом приликом уручене су им новчане и друге пригодне награде као признање за труд и успех у раду. Испред општине, пријему су присуствовали и председница Скупштине општине, начелница Општинске управе, начелница Одељења за општу управу и јавне службе и шефица Кабинета председника.

Најбољи просветни радници у 2015. години дошли у пратњи својих директора док су, поред представника Ватрогасно-спасилачке јединице, присустни били и начелник Одељења за ванредне ситуације у Пожаревцу, начелник и командир Полицијске станице Велико Градиште и представник Општинског штаба за ванредне ситуације Велико Градиште.

Приликом обраћања присутнима, председник општине истакао је кључну улогу просветних радника у образовању младих што је од користи за читаво друштво, а општина ће их, као и досад, подржати како би им тај задатак олакшала. Такође, напоменуо је да Ватрогасна јединица и општина имају веома добру сарадњу те да општина настоји да им помогне набавком опреме у циљу оспособљавања за извођење захтевних задатака. Своју храброст показали су и претходне недеље када се запалио стамбени објекат у центру града, извршивши интервенцију брзо и професионално.

Награђени просветни радници су педагог, Александра Димитријевић, и професорка енглеског језика, Велина Стојковић, из Средње школе, професорка географије, Вера Милосављевић, и професорка разредне наставе, Јасна Вучковић, из ОШ “Иво Лола Рибар“, професорка српског језика, Радојка Шукунда, из ОШ “Миша Живановић“ Средњево, наставница разредне наставе,  Јовановић Биљана, из ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац и васпитачица, Марија Мартиновић, из Предшколске установе “Мајски цвет“.

У име награђених просветних радника, општини се захвалила професорка  енглеског језика Средње школе истакавши успехе које су у овој години постигли. Њој се придружио и директор ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац, осврнувши се на протеклу годину и постигнуте резултате.

Ватрогасна  јединица је до сада интервенисала на неколико хиљада разних интервенција, од малих шумских и пољских пожара, преко техничких интервенција приликом саобраћајних незгода, интервенција са опасним материјама, пожара на стамбеним, пољопривредним и пловним објектима, поплава, великих шумских пожара, до спашавања завејаних.

Ове године, признање за допринос служби добио је ватрогасац-спасилац, Саша Чепић који је у овој служби од 2004. године. За то време, учествовао је на више стотина интервеницја акција гашења пожара и спашавања угрожених. Ни проблеми са срцем нису га спречили да се у свакој интервенцији максомално залаже и даје све од себе. Само на пожару у реону Пескови провео је 32 сата на интервенцији.  Као припадник ове јединице специјализовао се и за техничке интервенције у саобраћајним незгодама, прву помоћ и као управљач моторним чамцем.

У његово име и у име своје јединице, за примљену награду захвалио се командир, Ненад Милићевић.

ВИДЕО ПРИЛОГ

M03_1363 M03_1364 M03_1365 M03_1366 M03_1367 M03_1368 M03_1369 M03_1370
M03_1347 M03_1359