Обавештење о донетом решењу о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину – „Нафтна индустрија Србије“ а.д. Нови Сад

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ
Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове
Велико Градиште, Житни трг 1.
објављује
ОБАВЕШТЕЊЕ
О ДОНЕТОМ РЕШЕЊУ О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА СТУДИЈУ О
ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

На захтев носиоца пројекта „Нафтна индустрија Србије“ А.Д. из Новог Сада, ул. Народног фронта бр.12, Одељење за урбанизам и комунално-стамбене и имовинско-правне послове Општинске управе Општине Велико Градиште донело је решење којим је дата сагласност на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта изградње мале гасне електране „Сираково 2“ чија се реализација планира на к.п.бр. 7017/2 К.О.Сираково, на територији општине Велико Градиште, коју је израдио „CEEFOR“ д.о.о. Центар за енергетску ефикасност и одрживи развој, ул. Ослобођења 22б, 11090 Београд.

У спроведеном поступку утврђено је, да је наведена Студија о процени утицаја на животну средину израђена у складу са Законом о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије“, број 135/04 и 36/09) и да садржи дефинисане одговарајуће мере за спречавање и смањење могућих штетних утицаја на животну средину.

Решењем о давању сагласности утврђена је обавеза носиоца пројекта да при изградњи и раду наведеног пројекта обезбеди и примени услове и мере заштите животне средине утврђене у Студији. Оверене мере заштите животне средине саставни су део донетог решења о давању сагласности на Студију о процени утицаја пројекта на животну средину и предмет су вештачења о испуњености услова за употребу објекта, без чега се не може носиоцу изведеног пројекта издати употребна дозвола.

Решење о давању сагласности на Студију о процени утицаја на животну средину је коначно у управном поступку.

Представници заинтересоване јавности могу покренути управни спор подношењем тужбе надлежном Управном суду у складу са одредбама ЗУС-а.

Обавештење се објављује на основу члана 25. и 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије“, бр. 135/04 и 36/09).

Послови пољопривреде, водопривреде и заштите животне средине:

Данијела Илић, дипл.инж.пољ.

image_pdfimage_print