Отварање радног кампа „Чувамо те зато, јер си наше злато“ у Великом Градишту

У оквиру Пројекта „Млади су закон 2014 – Браничевски округ“ кога подржава Министарство омладине и спорта, а спроводи Удружење грађана Шанса, у партнерству са Општином Велико Градиште и Канцеларијом за младе, у циљу санација терена погођених поплавама у мају 2014. године, 04.08.2014 године, на Сребрном језеру је отворен радни камп под називом „Чувамо те зато, јер си наше злато“.

Током овог петнаестодневног кампа реализоваће се уређење приобаља реке Пек која су погођена поплавама у мају месецу 2014. године. Кључне радне активности у оквиру кампа биће сакупљање смећа и осталог лома које је река током поплава донела и тиме створила „чепове“ који онемогућавају природан проток воде, као и рачшћавање материјала коришћеног приликом изградње одбрамбених насипа. Предвиђено је да камп обухвати низ активности не само радног карактера већ и културно-едукативног. Поред радне акције, биће организоване спортско-рекреативне активности и културно-уметнички програм, обележиће се Међународни дан младих као и учешће учесника кампа на манифестацијама у оквиру Културног лета Општине Велико Градиште. Организоваће се посета локалном музеју, цркви, средњој школи, итд. Планиран је једнодневни излет, посета манастиру Тумане, као и Голубачког града и Рамске тврђаве.

Међународни кампови подразумевају рад од просечно 5 сати дневно и ангажују по два координатора кампа из Србије. Камп лидери долазе из партнерских организација „Шансе“ и Младих истраживача Србије, а волонтери су на конкурс пријављени млади из Србије, Данске, Немачке, Италије, Шпаније, Турске, Грчке и Чешке.

Првог радног дана је на терену волонтере обишао и захвалио им на учешћу Председник Општине Велико Градиште Драган Милић, а током наредне недеље се очекује и посета представника Министарства омладине и спорта.
Пријатељи Кампа: Цоца-Цола ХБЦ Србија, Нестлé Адриатиц д.о.о., Производња лиснатог теста “Марија“ д.о.о Голубац.

Тим Удружења грађана „Шанса“ – Ресурс центар за Браничевски округ
Тел: 063/8846333

image_pdfimage_print