Општина Велико Градиште међу најбољима реализовала програм „Промоција електронске управе и е-комуникација са грађанима и привредом“

Општина Велико Градиште представила се на завршном скупу у оквиру иницијативе „Промоција електронске управе и е-комуникација са грађанима и привредом“, који је 11. октобра одржан у Палати Србија.

Ову иницијативу реализовали су Национални демократски институт (НДИ) и Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва, уз подршку Министарства правде и државне управе, Министарства спољне и унутрашње трговине и Сталне конференције градова и општина, са циљем подизања свести о значају савременог приступа комуникације са грађанима и привредним субјектима, кроз промовисање и унапређивање електронске управе на локалном нивоу.

У оквиру скупа одржане су презентације локалних самоуправа које су спровеле најуспешније иницијативе овог програма представивши резултате свог учешћа у пројекту. Општини Велико Градиште, као једној од осам најуспешнијих, од укупно 20 општина које су учествовале у програму, уручена је захвалница коју је примила представница општине, Весна Милановић, сарадник на овом програму.

Овом приликом, представници релевантних институција и организација цивилног друштва представили су своје иницијативе које доприносе развоју електронске управе и транспарентнијем раду институција на националном и локалном нивоу.

На скупу су, такође, представљене активности и планови за унапређење електронске управе на националном и локалном нивоу, Министарства правде и државне управе, и Портал е-Управа те смернице за израду њеб презентација органа управе, Министарства унутрашње и спољне трговине и телекомуникација.

image_pdfimage_print